Aangezien het weer bijna moederdag is, wordt het de hoogste tijd dat je alvast gaat bedenken waar je haar mee gaat verrassen. Want tijdens deze dag willen we onze moeder natuurlijk lekker verwennen. Dat hoeft niet perse moeilijk te zijn. Je kunt namelijk ook iets lekkers voor haar koken. Daarom delen we 3 recepten waarmee jij je moeder kunt verrassen tijdens moederdag.

Courgette-Asperge soep

Ingrediënten

• 350 g groene asperges, geschild
• 1 kg courgettes
• 1 bosje lente-uitjes, fijngesneden
• 2 tenen knoflook, gepeld
• 2 l groente- of kippenbouillon
• 4 babycourgettes, in dunne plakjes
• blaadjes van 1 klein bosje munt
• sap van 1 citroen
• 4 el crème fraîche
• vers brood, voor erbij

Bereiden

Snijd de punten van de asperges en houd ze even apart. Hak de aspergestengels en de courgettes in grove stukjes. Vervolgens verhit je een scheut olijfolie in een pan en bak je de lenteuitjes en knoflook in 5 tot 10 minuten zacht. Hier voeg je de stukjes asperge en courgette aan toe en schen je de bouillon erbij. Laat het 20 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan. Haal de pan vervolgens van het vuur en pureer de soep. Voeg er wat peper en zout aan toe. Zet de pan op laag vuur, roer de aspergepunten erdoorheen. Breng aan de kook en laat de aspergepunten zacht worden. Bak vervolgens de plakjes babycourgette in 15 tot 20 minuten goudbruin. Als deze klaar zijn, neem je ze van het vuur en roer je de munt en het citroensap erdoor. Verdeel de soep over de kommen en schep er een eetlepel crème fraîche doorheen. Strooi de stukjes babycourgette er ook doorheen en serveer met wat brood.

gerechten-moederdag-femfemFemmes d’Aujourd’hui

Glu­ten­vrije piz­za ca­pre­se met ge­rook­te kip

Ingrediënten

  • 300 ml lauw water
  • 2 tl zout
  • 400 g glutenvrije boodmix wit
  • 30 g boter
  • 1 ei
  • 7  gedroogde gist
  • 1 kleine rode ui
  • 125 g mozzarella
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 90 g pestospread
  • 200 g gerookte kipreepjes
  • 8 g basilicum
  • 0,5 el cremaceto classico

Bereiden

Meng het water, de broodmix, het zout, de boter, het ei en de gist met een mixer in een beslagkom. Doe dit 5 minuten lang tot het een soepel deeg is. Laat dit vervolgens afgedekt op een warme plaats rijzen voor 1 uur lang. Verwarm de oven voor op 230 °C en snijd ondertussen de ui in halve ringen. Vervolgens snijd je de mozzarella in plakjes en halveer de tomaten. Dan verdeel je het deeg met vochtige handen in 2 bollen. Rol het deeg met een deegroller uit op een met broodmix bestoven werkvlak tot 2 dunne lappen. Vervolgens leg je iedere lap op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Vervolgens ga je de pizza’s beleggen met pestospread, mozzarella, rode ui en kipreepjes. Dan verdeel je de tomaten eroverheen. Bak de pizza’s ongeveer 25 minuten in de oven. Snijd ondertussen de basilicumblaadjes in reepjes. Haal de pizza’s uit de oven en verdeel de cremaceto en basilicum eroverheen.

femfem-pizza-glutenvrij-gerechten-moederdagAlbert Heijn

Sushi salade

Ingrediënten

  • 250 g sushirijst
  • 5 el rijstazijn
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 2 kropjes babysla
  • 4 el wasabimayonaise
  • 1 komkommer
  • 300 g zalmfilet
  • 2 el sojasaus
  • 2 avocado’s
  • 1 norivel

Bereiden

Begin met het koken van de sushirijst volgens de aanwijzingen die op de verpakking staan. Verwarm vervolgens de rijstazijn in een steelpan en los hierin het zout en suiker op. Vervolgens giet je het mengsel door de rijst en blijf je 3 minuten lang omscheppen. Dan verwijder je de stronkjes van de kropjes sla en snijd je de sla in dunne reepjes. Dan leg je de slareepjes op de bodem van een grote, platte schaal. Verdeel wat wasabimayonaise over de sla en schep de sushirijst vervolgens op de sla. Hierna snijd je de komkommer in de lengte in kwarten, verwijder je met een lepel de zaadlijsten en snijd je het vruchtvlees in lange repen. Deze repen snijd je vervolgens in stukjes van ongeveer 6 cm en verdeel je over de rijst. Dan verhit je een koekenpan en bak je de zalm in ongeveer 6 minuten. Keer deze halverwege. Neem vervolgens van het vuur en verdeel de zalm in stukjes. Besprenkel de zalm met wat sojasaus en leg deze op de salade. Snijd de avocado in lange reepjes en verdeel deze over de salade. Scheur het norivel in kleine stukjes en strooi deze over de salade.

femfem-gerechten-moederdag
OhMyFoodness

Ben je van plan om een dagje op pad te gaan met je moeder? Lees hier wat je kunt doen.