Carpaccio, wie is daar nou niet gek op? Een simpel, maar toch luxe Italiaans voorgerecht. We kennen allemaal de originele versie: dungesneden ossenhaas, belegd met rucola, Parmezaanse kaas en als topping een pestodressing. Maar wist je dat je carpaccio op heel veel verschillende manieren kunt bereiden? Wij zetten de 3 lekkerste op een rijtje!

Zalmcarpaccio

Ingrediënten voor 2 personen

  • 100 gram gerookte zalm
  • 40 gram verse geitenkaas
  • handje pijnboompitten
  • zakje gemengde sla
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 3 eetlepels wasabimayonaise
  • zout en peper

Bereiding

Verspreid de plakjes gerookte zalm over de borden. Rooster de pijnboompitten eerst even in de koekenpan. Snijd daarna de tomaten in kleine stukjes, maal de kappertjes fijn en verkruimel de geitenkaas. Strooi dit over de zalm en voeg zout en peper toe. Tot slot de wasabimayonaise verdelen over het gerecht. Eetsmakelijk!

salmon carpaccio appetizer
Foto via iStock

Bietencarpaccio met geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 gekookte bieten
  • geitenkaas
  • zakje rucola
  • handje walnoten
  • handje pijnboompitten
  • olijfolie
  • zout en peper
  • balsamico azijn

Bereiding

Kook de bieten. Bak de pijnboompitten alvast in een koekenpan en laat ze daarna eventjes afkoelen. Snijd de gekookte bieten in plakjes en leg ze op de borden. Verkruimel de geitenkaas over de bieten, hak de walnoten in kleine stukjes en strooi dit samen met de pijnboompitten eroverheen. Voeg rucola toe in het midden van het gerecht. Als laatste maak je het af met een scheutje balsamico azijn, olijfolie en peper en zout. Makkelijk én lekker!

Beetroot salad with cheese and pine nuts. Selective focus.

Tonijn carpaccio

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gram tonijnfilet aan een stuk
  • 4 eetlepels  olijfolie
  • 15 gram geschaafde Parmezaanse kaas
  • 50 gram rucola
  • 2 theelepels kappertjes

Voorbereiding

Zorg dat het stuk tonijn voordat je begint strak in een stuk plasticfolie is gewikkeld. Dit moet ongeveer 3 uur in de vriezer liggen. Het stuk moet hard zijn, maar niet bevroren.

Bereiding

Zorg dat de tonijn uit de vriezer is, haal het folie eraf en leg het stuk op de snijplank. Snijd hem dwars in hele dunne plakjes. Gebruik hier een scherp mes voor. Rek de 4 plakken tonijn uit en leg ze op de borden over elkaar heen, zodat ze een beetje vastplakken. Strooi de Parmezaanse kaas op de tonijn en beleg het midden met rucola. Voeg als laatste de olie, peper, zeezout en kappertjes toe. Smullen maar!

Thin sliced Tuna carpaccio close upFoto via iStock

Voor welke carpaccio ga jij?

Hou jij liever van zoetigheid? Bekijk dan hier hoe je lekkerste wentelteefjes maakt!