Tijdens World Nutella Day schreven we onder andere over een Nutella cheesecake. Maar cheesecake is altijd een goed idee. En helemaal wanneer het een apple crumble variant is. Loopt het water je al in de mond? Bij ons wel.

Foto via Taste of Home
Foto via Taste of Home

Snack attack

Soms (heel vaak) hebben we gewoon de behoefte aan iets lekkers. Het liefst proberen we dan iets nieuws uit. En hoe lekker klinkt deze combinatie van apple crumble en cheesecake? Twee van onze favorieten komen samen en wij delen met alle liefde dit recept met jullie.

Dit heb je nodig voor de topping:

  • 4 appels
  • 75 gram rozijnen
  • 100 gram bruine suiker
  • 1 tl kaneel

Dit heb je nodig voor de bodem:

  • 12 digestive koekjes
  • 50 gesmolten gram boter

Dit heb je nodig voor de crumble:

  • 100 gram bloem
  • 50 gram havermout
  • 100 gram bruine suiker
  • 100 gram boter
  • snufje zout

Dit heb je nodig voor de vulling:

  • 2 pakjes monchou roomkaas
  • 1 bakje mascarpone
  • 100 gram suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 3 eieren

Zo maak je het:

Snijd en schil alle appels in schijfjes van 8 stuks. Mix in een ovenschaal de appels, bruine suiker, rozijnen en kaneel door elkaar en bak het voor 25 minuten op 180 graden Celsius. Doe ondertussen de digestive koekjes in een blender, samen met de 50 gram gesmolten boter en mix dit tot een verkruimeld koekjesdeeg. Zet dit vervolgens in een kom opzij.

Neem de blender en doe hierin de bloem, havermout, boter, bruine suiker en een snufje zout en meng dit tot een kruimelig geheel. Zet ook dit even apart in een kommetje. Mix vervolgens de roomkaas, mascarpone, suiker en een theelepel vanille extract in de blender tot een vloeibaar geheel. Wanneer dit goed gemengd is voeg je hier de eieren aan toe en mix je het nog even door elkaar.

Bekleed een taartvorm met bakpapier en doe hier als eerst het verkruimelde koekjes mengsel in. Druk dit goed aan. Vervolgens schep je de vulling in de taartvorm en strijk je dit met een spatel of een lepel glad. Leg vervolgens de appels erop en maak het af door er de crumble overheen te strooien. Laat de taart voor 60 minuten op 160 graden Celsius bakken, terwijl je af en toe door het raampje van de oven kijkt hoe heerlijk hij er al uit ziet. Na dit uur zal je huis waarschijnlijk gevuld zijn met de heerlijke geur van versgebakken taart. Nadat je hem even hebt laten afkoelen, kun je dan eindelijk die snack attack behoefte vervullen.

Ben je gek op cheesecake, maar wil je het een tikkeltje gezonder? Kijk dan eens naar deze cheesecake met minder suiker!