Hoe lekker is het om je dag rustig te starten met een heerlijk ontbijt? Sta morgen eens een kwartier eerder op, haast je niet de deur uit maar neem even een moment voor jezelf. Begin met dit lekkere ontbijtje: baked eggs & pesto. Eigenlijk is het heel easy: gebakken eieren met wat melk, wat parmezaan en pesto. Als het bakt in de oven smelt de parmezaan en vermengd zich met de pesto en tovert zich om tot een perfect smakelijk ontbijtje, dat ook nog eens heel makkelijk te maken is.

backed eggs en pesto FEM FEM header

Ingrediënten Baked eggs & pesto:

  • 2 eieren
  • 3 eetlepels melk
  • 1 theelepel groene pesto
  • ½ theelepel citroenrasp
  • 1 theelepel geraspte parmezaan
  • Zout en peper naar smaak

Note: Dit recept is ook te verdubbelen, mocht je de ochtend niet alleen starten.

baked eggs pesto ontbijt FEMFEM

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breek de eieren in een schaal die geschikt is om in de oven te gaan, maar doe het zo voorzichtig dat het eigeel niet breekt. Schenk de melk erbij en daarna de overige ingrediënten. Zet de schaal in de oven en laat het geheel bakken. Voor een zacht eitje 10 minuutjes, voor een harde 15 minuutjes. Haal het uit de oven en eet het eventueel met geroosterd volkoren brood.

Smakelijk!