Misschien droom je er wel van om alles achter je te laten en alleen op reis te gaan. Dit is natuurlijk spannend, maar tegelijkertijd ook een hele unieke ervaring. De vraag is nu alleen nog: waar ga je heen? Geen zorgen, wij hebben de beste plekken voor je op een rijtje gezet.

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland staat natuurlijk bekend als de groene omgeving waar Lord of the Rings zich heeft afgespeeld, maar is zo veel meer dan dat. Hier kun je genieten van avonturen op gletsjers, in regenwouden en op de toppen van de Zuidelijke Alpen. Niet te vergeten dat je de legendarische Milford Track kunt bewandelen. Dat alles terwijl je ondertussen de meest vriendelijke en ruimdenkende mensen in de wereld ontmoet. Iets wat natuurlijk erg fijn is als je alleen reist.

reis-nieuwzeeland-femfem

Noorwegen

Ontdek de mooiste fjorden van het land, overnacht in berghutten en aanschouw het prachtige noorderlicht. Er valt zo veel te ontdekken in dit land. Trek de natuur in en geef je ogen de kost.

fjorden-reis-femfem

Zwitserland

Zwitserland, een plek waar mensen zich met hun eigen zaken bemoeien, is een uitstekende keus voor individuele reizigers. Neem goede wandelschoenen mee en schaf een Swiss Rail Pass die je kunt gebruiken voor iedere trein, tram en stoomboot. Je kunt beginnen in de stad Zürich en vervolgens naar het zuiden afreizen aan de oevers van het meer van Genève voor de beste restaurants, uitgaansgelegenheden en musea van Montraux en Lausanne.

zwitserland-femfem-reis

Costa Rica

Het staat bekend als het gelukkigste land ter wereld, dus dat zal een bezoekje vast en zeker wel waard zijn. Je kunt hier lekker surfen aan de Pacifische kust of een dagje raften op het water. Wanneer je comfort belangrijk vind, kun je een van de avontuurlijke lodges van het land boeken en een paar dagen het nevelwoud intrekken.

costarica-reis-femfem

Chili

De bevolking in Chili is vriendelijk en gastvrij, een pluspunt voor als je hier alleen naartoe gaat. Je kunt hier prachtige woestijnen, bergen en een eindeloze kustlijn ontdekken. Zo kun je naar de magische Atacama woestijn trekken of een bezoekje brengen aan de stad Santiago. Ze zullen je hier in ieder geval goed ontvangen.

chili-reis-femfem

Bali

Tempels, yoga op het strand, goedkoop eten, massages. Niet verkeerd, toch? Daarbij vind je hier een hoop backpackers, levensgenieters en spirituele zoekers. Het is hier erg populair onder westerse reizigers. Als je voorkeur uitgaat naar een minder toeristische plek dan kun je beter naar Lombok afreizen, een eiland voor de kust van Bali.

bali-femfem-reis

Japan

Breng een bezoekje aan het bruisende Tokyo en reis vervolgens af naar de rust van het oude Kyoto. Hier vind je herbergen, maar ook een hoop moderne hotels die speciaal zijn ontworpen voor individuele reizigers. Geniet van gemeenschappelijke warmwaterbronnen, mediteer in een Zen-tuin en dineer in een lekker sushi restaurant.

japan-reis-femfem

Argentinië

Hier heerst een Europese vibe en dat is ook een reden dat individuele reizigers massaal naar Buenos Aires trekken, de stad met een echte café cultuur. Maar het leven buiten de stad is net zo fascinerend. Bezoek de wijnstreek van Mendoza of de prachtige landschappen rond Salta. En een echte ervaring is natuurlijk paardrijden met cowboys, het is hier allemaal mogelijk.

argentinie-reis-femfem

Canada

Wanneer je alleen op reis gaat, wil je natuurlijk wel een bezoekje brengen aan het tweede grootste land van de wereld. Bezoek steden als Vancouver, verscholen tussen bergen en water, met fantastische Aziatische gerechten en de prachtige groene omgeving van Stanley Park. Of ga naar Montréal, met een hoop café’s en barretjes en overduidelijke Franse stijl. Kleinere plekken, zoals Halifax zijn ook een bezoekje waard. Deze universiteitsstad is zeer gastvrij en schijnt ook de perfecte plek te zijn om te kajakken op zee.

Moraine Lake in Banff National Park, Alberta, Canada

IJsland

Het is het veiligste land op aarde, dus dat stelt je als individuele reiziger vast gerust. Je zult je hier snel comfortabel voelen en er zijn genoeg avonturen te beleven. Kies ervoor om buiten in de Blue Lagoon te zwemmen of spring op een IJslands paard om over het meest ruige stukje van de aarde te rijden. En hier heb je natuurlijk ook nog de kans om het noorderlicht te zien.

ijsland-femfem