Wanneer je op reis gaat, hecht je misschien niet veel waarde aan de plek waar je verblijft. Dit omdat je waarschijnlijk toch veel op pad zult zijn. Toch kan je slaapplek ook al een avontuur op zich zijn. Dat bewijzen de volgende bijzondere plekken zonder twijfel.

Glamping onder de bomen in Australië

Hier zul jij je even als Tarzan en Jane voelen, tussen de bomen. Je verblijft in een zogenaamde luxe boomhut inclusief een hemelbed en zult hier weinig tekort komen. Je komt erachter hoe het is om te leven in de natuur en zult iedere ochtend gewekt worden door het geluid van zingende vogels. Ook kun je genieten van een lekker bad met uitzicht op de prachtige natuur.

boomhut-plekken-femfem

Onder de sterren slapen in de Sahara

Geniet van de de stilte, het uitgestrekte gouden zand en prachtige zandduinen. Je kunt hier genieten van de sterren en oude Marokkaanse verhalen die rond een vreugdevuur verteld zullen worden door nomadische verhalenvertellers. Hier zul je iedere ochtend wakker worden met een prachtig gouden landschap en lekker tot rust komen.

sahara-plekken-femfem

Geniet van de rust in een riad in Marokko

Deze typisch Marrokkaanse huisjes staan bekend om hun exotische stijl en hier brachten koninklijke families en rijke kooplieden ooit hun dagen door. Het heeft een schitterend interieur die de Marokkaanse architectuur typeren: een mix van heldere, duizelingwekkende geometrische patronen. Hier kunnen gasten even tot rust komen van alle drukte op de straten.

riad-marokko-plekken-femfem

Aan kliffen hangen in de vallei van Peru

Deze bijzondere overnachting ligt verscholen achter de bergen in de heilige vallei van Peru. Je bungelt hier meer dan 100 meter boven de grond tegen de rug van het Andes gebergte. Een transparante slaapplek die ideaal is voor klimmers, maar ook voor mensen die eens wat anders willen proberen. En óf dit wat anders is.

berg-plekken-femfem

Verblijf in een ijshotel in Zweden

De suites zijn gemaakt uit ijs, van de muren, naar de bedden en zelfs de stoelen. Dit klinkt natuurlijk ijskoud, letterlijk, maar is zeker een ervaring die je eens geprobeerd moet hebben. De kou is draaglijk dankzij de warme en zachte slaapzakken en je zult vast en zeker genieten van dit mooie kunstwerk in Zweden.

ijshotel-plekken-femfem

Overnacht in een hotel van grotten in Turkije

Door erosie van miljoenen jaren zijn er een hoop prachtige grotten ontstaan waarvan er een paar zijn omgetoverd tot prachtige hotels. Hiervan worden de uitgeholde, vulkanische rotsen gebruikt als huis voor de gasten. Wanneer je hier overnacht, zul je wakker worden met een prachtig uitzicht van talloze heteluchtballonnen.

plekken-grotten-hotel-femfem

Toch liever in een mooi hotel? Dit verblijf in Mexico is een droom.