Hou je van comfort food? Dan is een Buddhabowl echt iets voor jou! Het is eigenlijk een soort maaltijdsalade, waarbij graan de basisvorm is. Ook zit het vol met voedingstoffen en het is super fotogeniek. Wij delen dit heerlijke buddhabowl recept me zoete aardappel en kikkererwten. Enjoy!

buddhabowl

Buddhabowl met zoete aardappel en kikkererwten

De buddhabowl met zoete aardappel en kikkererwten is perfect voor een doordeweekse dag. Het is lekker en gezond en de perfecte manier om met ingrediënten te variëren en restjes mee op te maken. Ideaal toch?

Ingrediënten: 

  • 1 middelgrote zoete aardappel in schijfjes
  • 1 rode ui
  • 1,5 el balsamicoazijn
  • 200 gr kikkererwten
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • peper en zout
  • 250 gr linzen
  • 2 handenvol spinazie
  • 1 avocado in plakjes
  • geroosterde sesamzaadjes

Voor de sesamdressing: 

  • 2 el mayonaise
  • 1 tl sesamolie
  • 1 teentje knoflook geraspt
  •   sap van 1/2 citroen

Zo maak je het: 

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de zoete aardappel samen met de rode ui, de balsamicoazijn, wat olijfolie en peper en zout in een ovenschaal. Schep het geheel goed om. Rooster dan de zoete aardappel 25 minuten in het midden van de oven tot de aardappel zacht is geworden. Verhit ondertussen een beetje olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de kikkererwten samen met het komijnpoeder, chilipoeder en knoflookpoeder tot de kikkererwten krokanter worden. Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Schep de linzen/quinoamix in diepe kommen. Verdeel de geroosterde zoete aardappel, gebakken kikkererwten, bladspinazie en avocado over de kommen. Sprenkel de sesamdressing over de buddhabowls en garneer ze met geroosterde sesamzaadjes. Genieten maar!

Deze gin tonic cheesecake is hemels lekker.