Kennen jullie Nigel oftewel Chef met Lef nog? We gingen een tijdje geleden met hem op Speeddate. Dit beviel zo goed dat de chef nog wel eens met ons mee op date wilde. Deze keer vielen we de knappe kok niet lastig met moeilijke vragen over het leven en de liefde, maar deed hij gewoon wat hij het allerbeste kan: koken. Omdat Nigel houdt van lekker én (semi) gezond eten leek het ons leuk om een van zijn recepten met jullie te delen. Pannenkoeken staan bijna bij elke vrouw hoog op haar lijstje als het gaat over haar favoriete gerechten en Nigel weet daar dan wel weer raad mee. Vandaag delen we daarom heel graag zijn recept voor deze intens lekkere carrotcake pannenkoeken met jullie.

pannenkoek-carrotcake-femfem

Ingrediënten voor 2 personen (6 pannenkoekjes)

 Pannenkoeken beslag:

  • 50 gram fijne havermout
  • 20 gram bloem (voor de #fitgirls: je kan het ook vervangen door 35gram Eiwitten – Whey Protein)
  • 2 theelepels bakpoeder
  •  Snufje zout
  • 1 Ei
  • ½ thee lepel vanille suiker
  • 100 gram wortel gesneden
  • 50 gram magere kwark
  • 5-10 gram geraspte kokos
  • 50 gram walnoten
  • ½ theelepel geraspte gember
  • zest (schil) van ¼ sinaasappel
  • 50-100ml water

Crème/glazuur voor over de pannenkoeken:
•    50 gram magere yoghurt
•    50 gram magere kwark
•    ½ thee lepel vanille suiker
•    1 eetlepel honing
•    1 eetlepel poedersuiker

Meng deze ingrediënten goed door elkaar. Leg een theedoek over een leeg kommetje heen en giet het mengsel in de theedoek. Laat dit nu minimaal 1 nacht uitlekken, net zoals bij hangop.

wortelpannenkoeken-chefmetlef-femfem

Bereiden:

Meng de havermout, bloem, bakpoeder, vanille suiker, het snufje zout, en het ei in een kom. Snijd  vervolgens de wortel super fijn, raspt de gember en de schil van de sinaasappel, crunch of breek de nootjes en doe dit samen met de kokos in een beslag kom. Voeg hieraan water toe op gevoel, het beslag mag best dik zijn, maar moet wel mengbaar blijven. Je kan later altijd nog meer water toevoegen. Laat dit minimaal een half uur staan om te rusten. Zet vervolgens een pan op laag vuur, doe er een scheutje zonnebloemolie in en laat het even warm worden. Gebruik een soeplepel om het beslag in de pan te doen. Bak de pannenkoekjes zo een voor een, 1 á 2 minuten per kant. Leg de pannenkoekjes op een bord en doe daar een grotere kom overheen om ze warm te houden. Bestrijk de pannenkoekjes met het glazuur en leg ze op een bord.

Smakelijk!

chefmetlef-nigel-recept-wortel-femfem

Meer recepten van Chef met Lef? Die vind je hier.