Chocolate chip cookies zijn en blijven toch wel de allerlekkerste. Eén zo’n koekje eten is dus eigenlijk ook niet mogelijk. Maar wat is er dan nog lekkerder dan zo’n pak koekjes opeten? Precies: ze zelf bakken. Wij leggen even uit hoe dat moet.

Bereiding:

  • 175 gram volkoren spelt meel
  • 150 gram lichte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 120 gram roomboter
  • 1 snufje zout
  • 1 zakje vanille suiker
  • 100 gram chocolade 72% cacao

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Haal de bakplaat uit de oven en leg hier een velletje bakpapier overheen.
  • Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje. Meng in een beslagkom de basterdsuiker samen met de vanillesuiker door de gesmolten boter. Voeg vervolgens het volkoren spelt meel met het bakpoeder, de boter en suiker door elkaar heen.
  • Hak ondertussen de pure chocolade in grove stukjes. Meng de chocolade stukjes ondertussen samen met het deeg. Maak van het deeg balletjes met een doorsnede van 2 cm. Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze plat.
  • Bak de chocolate chip cookies gedurende 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met behulp van een satéprikker of de koekjes goed gaar zijn. Laat de koekjes gedurende 10 minuten afkoelen.

chocolate-chip

Enjoy! Ook weten hoe je ‘gezondere’ cheesecake bakt? Dat lees je hier.