Heb jij zin in een lekkere maar ook gezonde pasta? Dan is de courgettepasta echt iets voor jou!

Sinds de spirelli er is weten we eindelijk hoe je een courgette kunt eten. Bovendien zijn de courgetti pasta’s hét alternatief voor de koolhydraten die aanwezig zijn in de meeste normale pastagerechten. Nu kan je eindeloos genieten van pasta zonder daarna het gevoel te krijgen dat je iets ongezonds aan het eten bent.
Geen tijd om te koken? Niet getreurd, want met behulp van de spirelli is jouw gezonde pasta binnen een handomdraai klaar! Heb jij geen spirelli in huis? Dan kun je ook met een kaasschaaf de slierten maken. Wij delen onze top 3 courgetti recepten met jou:

Courgetti Scampi

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 courgettes
  • 16-20 grote (diepvries) garnalen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • kokosolie
  • 100 gram spinazie
  • 130 gram kruidenroomkaas
  • 40 gram pesto
  • 5 cherrytomaten
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  • Snij de courgettes met een spirelli in slierten en doe het in een vergiet.
  • Pel de garnalen en bak ze met de geperste teentjes knoflook in kokosolie. Voeg de verse spinazie, pesto en kruidenkaas toe aan de garnalen.
  • Doe vervolgens de courgetteslierten in de pan en bak kort mee. Breng op smaak met peper en zout en bak het geheel nog 2 a 3 minuten.  Schep de courgetti op 2 borden en garneer met de kaas en in plakjes gesneden tomaten.

courgetti-scampi-femfem

Courgetti gorgonzola

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 courgettes
  • 1 el olijfolie
  • 30 g walnoten
  • 60 g gorgonzola
  • bakje cherrytomaten
  • 25 g pecorino
  • 4 takjes bieslook
  • 1 citroen
  • Snuf zout
  • Peper

Bereiding:

  • Snipper twee sjalotjes. Haal de schil van de knoflookteen af en hak deze pan. Was ondertussen de courgettes en haal m.b.v. een kaasschaaf de schil eraf. Maak met behulp van de spirelli dunne lange slierten.
  • Verhit volgens in een wok de olijfolie. Fruit hierin de sjalotjes en het knoflook. Hak vervolgens de walnoten fijn en snijd de gorgonzola in kleine vierkante blokjes. Voeg vervolgens in de wok de courgetti toe en de tomaatjes toe en bak deze gedurende drie minuten mee op hoog vuur. Het is belangrijk dat je ze niet te lang mee bakt, anders verliest het zijn bite.
  • Verdeel de courgetti op twee borden. Bestrooi hierover de sjalotjes en knoflook. Garneer met de walnoten en olijfolie. Voeg als laatste de takjes bieslook toe. Pers eventueel wat citroensap uit. Breng op smaak met een snufje zout en peper.

courgetti-tomaat-femfem

Courgetti met wortel en tonijn

Ingredienten voor 2 personen:

  • 1 courgette
  • 1 winterpeen
  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 1 blikje tonijn
  • 10 kappertjes
  • 10 olijven
  • 30 ml water
  • 3 eetlepels pesto rosso
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze:

  • Breng een pan met water aan de kook op middelhoogvuur. Was de courgette en wortel grondig. Maak met behulp van de spirelli slierten van de twee groenten. Doe vervolgens de courgette en wortel slierten in de pan en laat gedurende 3 minuten zachtjes koken. Giet vervolgens het water af, zodra de slierten gaar zijn en verdeel deze over twee borden.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een wokpan op middelhoog vuur. Fruit hierin het sjalotje. Voeg vervolgens de tonijn toe en bak deze enkele minuten mee. Voeg vervolgens de olijven en kappertjes toe en laat deze enkele minuten mee bakken op middelhoog vuur.   Meng dit goed door elkaar.
  • Voeg als laatste het water en pesto toe.
  • Serveer de wortel courgetti op twee borden met daarover heen de saus. Strooi er eventueel wat Parmezaanse kaas overheen voor een echte bite. Breng op smaak met peper en zout

courgetti-femfem

Enjoy!