Kwart over tien en ik sta er nog steeds. Met een hoog gesloten topje in m’n linkerhand en een kanten top in m’n rechter. Om mijn lijf? Niks. Precies niks. Ik ijsbeer heen en weer en loop in mijn spijkerbroek met enkel dus mijn BH de woonkamer in. Ik pak een fles en schenk een glas goed vol. Ik kijk naar de klok.

Inhouden is misschien maar beter

Half elf en ik sta hier nog steeds. Ik neem een laatste grote slok wijn en trek het kanten topje maar weer aan. Ik gooi mijn haar met een zwiep over mijn schouders en draai me om. Ik kijk in de spiegel. Ik span m’n billen aan en kijk of er verschil is als ik ze weer ontspan. Precies hetzelfde doe ik met mijn buik. Inhouden. Rust. Inhouden… Inhouden is misschien maar beter.

Nog een keer proberen dan?

Ik pak de toilettas gevuld met huidskleurige potjes en zoek m’n lippenstift. Rood. Vuurrood. Gallant smeer ik het op mijn lippen en geef mezelf een knipoog en een kus in de spiegel. Ik loop naar de lange spiegel, breng mijn haar wat in model en kijk weer van de zijkant in het glas. Inhouden dus…Ik kijk naar het hoog gesloten topje wat ik weer terug had gelegd in de kast. Nog een keer proberen dan? Dit kanten topje maakt me wel heel dik…

Half twaalf…en ik sta hier nog steeds. Dat dus…

dat-dus-femfem

Meer dat dus? Hier dus.