Regelmatig gaan wij op zoek naar de FEM FEM Favourites: pareltjes in ons land op het gebied van eten, drinken, winkelen en entertainment. Deze keer gingen we eten bij Di Bruno.

Als er iets is waarvoor je ons wakker kan maken, is het Italiaans eten. De vraag of we wilden gaan eten bij Di Bruno was dus ook snel met ja beantwoord. Di Bruno bevindt zich op de Willemsparkweg in Amsterdam. Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen door twee charmante serveersters. Di Bruno is geen plek voor hipsters: het is een restaurant waar je komt voor het overheerlijke eten. Tikje chique, toch heel warm en relaxed. Je gaat niet naar Di Bruno om “even een happie” te doen: je gaat echt even uit. Met dat gevoel namen we plaats aan de mooi gedekte tafels met een mooie avond in het vooruitzicht.

di-bruno-amsterdam-femfem

Bruno

De avond begon met een bruschetta van het huis. Precies zoals men bij de italiaan verwacht was deze heerlijk op smaak. Dit legde de verwachtingen voor de rest van het diner extra hoog. Eenmaal heerlijk genietend van een rode wijn werd ons voorgerecht gebracht. Gegrilde asperges met gebakken spek en verse truffel voor mij, vitello tonnato voor hem. Met een vlugge blik naar mijn tafelpartner wist ik genoeg: de vitello was net zo lekker als mijn voorgerecht. Net na ons laatste hapje kwam Bruno binnen. Bruno, vanzelfsprekend de eigenaar van dit restaurant, is een typisch Italiaanse man. Knap, charmant en enorm enthousiast. Meteen kwam hij vragen hoe het eten tot nu toe had gesmaakt en wat we verder nog hadden besteld. We voelden ons welkom.

asperges-dibruno-femfem

Een intens gelukkige man

Op naar het hoofdgerecht. De keuze is overigens enorm bij Di Bruno, maar denk niet dat je de avond gaat besteden aan het eten van een pizza. Op het menu staan stuk voor stuk Italiaanse toppers en daarom was het kiezen nogal een opgave. Ik nam de verse pasta met zalm en spinazie. Hij de ossenhaas in een saus van barolo-wijn en truffel. Mijn bord werd op tafel gezet en meteen werd duidelijk dat ze bij Di Bruno met verse pasta dan ook écht verse pasta bedoelden. Voor het eerst sinds mijn geheugen at ik mijn hele bord pasta in een restaurant volledig op: de porties zijn perfect en de smaak is heerlijk. Tegenover me zag ik een intens gelukkige man zitten: hij is immers dol op de Italiaanse keuken en deze ossenhaas omschreef hij als verrukkelijk.

Scorppino feest aan je tafel

Daarna waren we beide zo goed als verzadigd maar een vrouw laat geen tiramisu aan zich voorbij gaan. Bruno beloofde me een kleine portie te geven. Dat hem dat niet helemaal lukte, is hem vergeven. De avond werd afgesloten met een scroppino die ze bij ons aan tafel kwamen maken. Feest. Di Bruno heeft voor ons alles wat een Italiaans restaurant nodig heeft: een gemoedelijke sfeer, geen haast een hele fijne gastheer. Leuk voor een avondje met een vriendin of je moeder, heerlijk romantisch voor een avondje met je (potentiële) vriend. Hou er wel even rekening mee dat je reserveert bij Di Bruno, in het weekend loop je anders de plank mis.

di-bruno-tafel-femfem

Ook opzoek naar een leuke brunchtent? Dit is onze favoriet.