Vaak denken we dat voedingsmiddelen beter bewaard zullen blijven in de koelkast. Dit is echter niet het geval bij alles. Zo kun je de volgende dingen maar beter niet in de koelkast bewaren.

Eten-keuken-plank-FEMFEM
Clem Onojeghuo

1. Olijfolie

Het is beter om je olijfolie op het aanrecht of in de kast te bewaren. Wanneer je het in de koelkast bewaart, krijgt het een harde substantie en dat is natuurlijk niet waar je op zit te wachten.

2. Brood

Misschien had je het niet verwacht, maar brood zal snel uitdrogen wanneer je het in de koelkast bewaart. Je kunt het beter in de vriezer bewaren of gewoon op het aanrecht.

3. Avocado

Als je avocado’s nog niet rijp zijn, kun je ze beter buiten de koelkast bewaren. Wanneer je ze in de koelkast legt, zullen ze namelijk niet gauw rijpen. Rijpe avocado’s kunnen daarentegen wel in de koelkast bewaard

4. Tomaten

Wanneer je tomaten in de koelkast wil bewaren, zal het zijn textuur en zoete smaak verliezen. En dat is natuurlijk niet wat je wil. Je kunt ze beter in een fruitschaal bewaren.

5. Aardappelen

Aardappelen kun je beter buiten de koelkast bewaren. Zodra je ze in de koelkast legt, zal het zetmeel in de aardappelen sneller worden omgezet in suiker. En het resultaat zijn zanderige, zoete aardappelen.

6. Basilicum

Als je basilicum wil bewaren, kun je dit het beste doen in een glaasje water. Wanneer je basilicum in de koelkast bewaart, zal het geneigd zijn om geuren van andere producten op te nemen. En je hoeft natuurlijk geen basilicum die naar kaas smaakt.

7. Honing

Ook honing kun je maar beter niet in de koelkast bewaren. Het is beter om de honing goed afgesloten te houden bij kamertemperatuur. Op deze manier blijft hij voor altijd houdbaar.

8. Knoflook

Je kunt knoflook het beste op een donkere, koele plek bewaren. Want zodra je knoflook in de koelkast bewaard, zal het op den duur gaan spruiten en is de kans groter dat het gaat beschimmelen.