cottage cheese

Dit is waarom iedereen tegenwoordig héél veel cottage cheese eet

Food & Drinks24 jun 2023, 10:45 doorAurora Ferrari
Als je niet onder een steen leeft, heb je het nieuws vast al gehoord: cottage cheese is weer helemaal hot. Waarom? Dat vertellen we je in dit artikel. Ga in de tussentijd even naar de supermarkt om het te halen, want dit wil je niet mislopen.
cottage cheese

Cottage cheese

Wat is dat nou, cottage cheese? Cottage cheese, ook wel hüttenkäse genoemd, is een bijzonder verse kaas met een kwarkachtige korrelige substantie. De klonterige textuur is voor sommigen een absolute no-go, maar wij zijn er dol op. Het wordt gemaakt van koeienmelk waar wat zuur aan toegevoegd wordt, zodat de eiwitten samenklonteren en een zogenaamde wrongel vormen.
Het is megapopulair bij mensen die gezonder willen leven, willen afvallen of regelmatig sporten. En na het lezen van dit artikel, wil jij dit óók zo snel mogelijk in huis hebben.

Hoe gezond is cottage cheese?

Het antwoord is ja, cottage cheese is een supergoede optie als je gezond wil eten. Het is een goede bron van eiwitten, wat belangrijk is voor de opbouw en het herstel van spieren. Daarnaast bevat cottage cheese, zeker voor een kaassoort, weinig vet en weinig calorieën.
Verder zitten er meer belangrijke voedingsstoffen in zoals fosfor en vitamine B12. Let wel op: sommige merken voegen veel te veel zout toe aan cottage cheese. Nergens voor nodig, dus skip die!

Cottage cheese gebruiken voor...

Je zou het in eerste instantie niet geloven, maar er zijn eindeloos veel recepten met cottage cheese mogelijk. Je kan het uiteraard op een cracker of een broodje smeren, maar in warme gerechten is cottage cheese ook een mega fijn voedingsmiddel. Onze favorieten:
  • Pak er pannenkoeken mee
  • Bij een omelet, eierpannenkoek of eiwrap
  • Op de borreltafel als dipsaus bij rauwe groenten
  • Puur als ontbijt met vers fruit en wat granola
  • In plaats van crème fraiche of zure room (blend de cottage cheese hiervoor)