Nog een paar weken aftellen en 2017 begint! Een nieuw jaar betekent ook weer nieuwe trends op het gebied van voeding. Waarmee gaan we dit jaar platgegooid worden op Instagram? Daar waar we in 2016 massaal crispy sprinkhanen en insectenbonbons zijn gaan eten, leggen we in de 2017 de focus op het puur genieten van eten zonder calorieën te tellen. We verwachten dat het tijdperk van dieetgoeroes, healthy foodbloggers  en superfoods zal sluiten en er meer plaats en aandacht komt voor pure en échte voeding. Hoe dit precies eruit komt te zien, is nog de vraag. Wel zijn er een aantal foodtrends al bekend, wij zullen de populairste met jullie delen!

1. Zeewier

In 2017 gaan we steeds meer van deze lekkere, gezonde en voedzame groente uit de zee zien. In Japan is deze groente al een echte hype, denk bijvoorbeeld aan Japanse noodlesoep, of bouillon. Momenteel lijkt Nederland nog niet echt warm te lopen van dit groene plantje afkomstig uit de zee, maar hier lijkt in 2017 verandering in te komen. Zo werd er onlangs door een bedrijf zeewier bacon geproduceerd. Daarnaast is zeewier een smaakmaker en geeft het een gerecht dus wat meer bite.

2. Bloemkool

We zagen bloemkool steeds populairder worden in 2016. Deze koolsoort is super gezond en veelzijdig te gebruiken; denk maar aan pizzabodems gemaakt van bloemkool, ontbijtbroodjes, bloemkool rijst en couscous. In 2017 gaan we nog meer van deze groenten zien. Wat dacht je van bloemkool pap als afwisseling op ons vertrouwde bruine bammetje of de havermoutpap?

bloemkool-pizza-femfem

3. Watermeloen water

Water meloenwater is helemaal hot! In Amerika is dit drankje al een echte hit, je struikelt er zowat over in iedere supermarkt en hip lunchtentje. Dit drankje bevat slechts twee ingrediënten: watermeloen en citroen en is dus heel easy zelf te maken, bovendien is het ook nog eens gezond. Wisten jullie dat Beyonce geïnvesteerd heeft in het watermeloen watermerk WTRMLN WTR?

4. Hawaiiaanse/ Thaise Poké

Afgelopen jaar werd de poké al geïntroduceerd. De poké is eigenlijk een soort van sushi maar dan opgepimpt. Het is een soort bowl met als basis een rijst of salade. Daarin zit rauwe vis zoals zalm en tonijn en daarnaast ook kip, surimi of garnalen. In Californië is de Hawaiaanse poké al een echte hype. Eerder dit jaar werd in Rotterdam de Pokébowl geopend, dit is een saladebar waar ze verschillende soorten poké maken. Ook in Amsterdam kun je al terecht voor een Poke Bowl bij Poké Perfect op de Prinsengracht.

pokeperfect-amsterdam-femfem

5. Nog meer kokos

In 2017 gaan we nog meer kokos zien. De liefde voor dit product is het afgelopen jaar fors gestegen. Zo hadden we kokosyoghurt, kokospasta’s en kokoskoekjes. De verwachting is dat de liefde voor kokos in 2017 doorgaat en kokos in steeds meer producten terugkomt: bijvoorbeeld kokosnoot chips en kokosnoot tortilla’s en pannenkoeken.

6. Ultiem genieten van een vette hap

In 2017 is het eten van een vette hap zoals bijvoorbeeld een puntzak frites, een broodje hamburger of een stukje appeltaart met slagroom en vanille ijs niet langer een taboe. Het mag gewoon! Echter dit keer in een deftiger dasje; denk bijvoorbeeld aan verse frites met een truffelmayonaise of een culinaire hamburger met een mosterdsausje.

7. Groenten yoghurt

De verwachting zal zijn dat we in 2017 helemaal platgegooid gaan worden met groenten yoghurt. Groenten yoghurt? Yoghurt met groenten, het klinkt misschien gek maar het bestaat. In plaats van fruit door je yoghurt te roeren, vervangen we deze nu door wortelen, bieten of zelfs tomaten.