Of je nu vegetarisch of een onwijs liefhebber bent van vlees bent: dit recept is makkelijk en super lekker voor de afwisseling. Elke dag vlees is sowieso niet nodig dus breek eens lekker je vaste eetroutine met dit vegetarische maaltje. Goed voor je lijf en voor het dierenrijk.

Ingrediënten voor vier personen:

  • 2 grote aubergines
  • 1 eetlepel verse oregano of twee theelepels gedroogde oregano
  • 4 theelepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Snufje suiker
  • 250 gram buffelmozzarella (2 kleine of 1 grote bol)
  • 4 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  • 6 cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel verse tijm of twee theelepels gedroogde
  • 1 eetlepel kappertjes

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de aubergines en vorm met een mes ruitjes in het vruchtvlees zonder daarbij de schil te raken. Bestrooi de helften met peper, zout en de fijn gehakte (of gedroogde) oregano.

Maak een mengsel van de olijfolie, de tomatenpuree, de suiker en de oregano en bestrijk hiermee het vruchtvlees. Rooster de aubergines in een ovenschaal of op een met bakpapier beklede ovenschaal voor twintig minuten.

In de tussentijd snijd je de cherrytomaatjes in plakjes en meng je ze met olijfolie, peper en zout. Snij de mozzarella in plakjes en verdeel deze plakken samen met de parmezaanse kaas over de aubergines als deze uit de oven komen. Leg er op het laatste moment de plakjes tomaat en de tijm op en bak de aubergines dan nogmaals voor 15 minuutjes. Serveer met de kappertjes.

Dit recept is ook super lekker bij een pasta of groene salade. Smakelijk!