Champignons zijn een vegetariër’s beste vriend. Ze zijn super gezond, lekker vullend en je kunt ze op talloze manieren bereiden. Daarom hebben wij hier een heerlijk recept met in de hoofdrol de geroosterde teriyaki champignon. Een heerlijk licht gerecht, perfect om je weekend mee te beginnen. Bel je vrienden op, nodig je moeder uit of vraag of je vriend komt helpen met koken. Dit gerecht is er een om gedeeld te worden.

Soba-Noodles-FEMFEM

Ingrediënten

Voor 4 personen

De champignons

  •  600 gram champignons
  • 1 el olijfolie
  • 1 el witte rijstazijn
  • 2 el honing
  • 2 el tamari of soyasaus
  • 1 tl geraspte verse gember

Noedels en groenten

  • 1 pakje boekweit sobanoedels
  • 1 tl olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1/2 sjalotje, fijngesneden
  • 1 bosje broccoli, in roosjes gesneden
  • 250 gr boerenkool, grof gesneden

De saus

  • 50 gr tamari of soyasaus
  • 2 el olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • 1 el geroosterde sesamolie
  • 1 el honing
  • 1 tl sriracha of andere chilisaus
  • 1 tl geraspte verse gember

Garnering

  • lenteuitje, gesneden
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • sesamzaadjes

Instructies

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bedek de bakplaat met bakpapier. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snij ze doormidden. Roer alle alle ingrediënten voor de champignons door elkaar en voeg de champignons toe. Hussel het goed door elkaar tot alle champignons bedenkt zijn met een laagje. Leg ze op de bakplaat en bak 15 minuten in de oven. Roer alles daarna om en bak nog 15 minuten.

Kook intussen de sobanoedels volgens de instructies. Verhit een pan met 1 tl olijfolie. Voeg de knoflook en sjalot toe en bak 1 minuutje. Voeg daarna de broccoli, boerenkool, zeezout en peper naar smaak toe en bak 5 minuten.

Begin in de tussentijd met de saus. Doe alle ingrediënten in een kommetje en roer door elkaar. Voeg de noedels toe aan de groenten in de pan. Giet ook de saus in de pan en roer alles om tot het goed gemengd is. Serveer de sobanoedels met de groenten op een diep bord. Verdeel de champignons er overheen en garneer met een lenteuitje, de rode peper en sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Lees ook:

Lemon Meringue Pie recept om jezelf te verwennen