Cookies, we zouden ze het liefst de hele dag door willen eten. Maar ja, een gevolg hiervan is dat we weer extra hard aan onze bikini body moeten werken en dat zien we ook niet echt zitten. Daarom hebben we voor jou de perfecte oplossing waar je heel blij van gaat worden. Want deze cookies kun je wél als ontbijt eten, terwijl jij bikini body ready blijft.

gezonde-cookies-ontbijt-femfem

’s Ochtends vroeg zijn we nog niet op ons best

Je wordt wakker, je hebt honger, maar je ziet het niet echt zitten om eerst een half uur in de keuken te staan om hét perfecte ontbijt klaar te maken. Dus wordt het maar weer, zoals iedere ochtend, je standaard yoghurt met muesli-ontbijt. Maar dat hoeft nu niet meer. Deze cookies kun je extra veel maken en gewoon in de diepvries bewaren! Hoe handig is dat. Lees snel verder om te zien hoe je deze goddelijke cookies maakt.

Dit heb je nodig:

  • 1/2 kopje dadelpasta
  • 1/3 kopje Griekse yoghurt
  • 2 eiwitten
  • 2 tl vanille extract
  • 1/2 kopje witte suiker
  • 1,5 kopje bruine suiker
  • 2 kopjes bloem
  • 2 kopjes havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl zout
  • 1 1/4 kopje pure chocolate chips
  • 1/4 kopje gedroogde cranberries
  • 2 tl chiazaad

Zo maak je het: 

Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius. Meng in een grote kom de dadelpasta, yoghurt, eiwitten, vanille extract en de suikers tot een zachte massa. Voeg hier vervolgens het bloem, bakpoeder, baking soda en zout aan toe. Mix alles door elkaar. Roer de chocolate chips en gedroogde cranberries hier doorheen. Gebruik een ijsschep om ronde cookies te krijgen, of gebruik je handen. Kneed in totaal twaalf bolletjes en leg deze op de bakplaat met bakpapier. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en zet de timer op 13 tot 15 minuten, net hoe hard je de cookies wilt hebben. Houd je van crunchy? Laat de cookies dan voor 15 minuten in de oven. Laat ze 5 minuutjes afkoelen. Het zal lastig worden om ze niet ineens allemaal op te eten en daadwerkelijk te wachten tot de volgende ochtend.

Probeer ook eens deze havermoutcappuccino als ontbijt!