Smelt je ook weg bij de gedachte aan een lekkere cupcake? Niet gek. Wij kunnen geen genoeg krijgen van deze zoete lekkernijen. Maar met de zomer in het vooruitzicht zullen we toch wat beter op ons eetpatroon moeten letten. Om jou daar een handje bij te helpen, hebben we wat lekkere recepten van gezonde cupcakes op een rijtje gezet. Zo kun je alsnog lekker genieten van cupcakes, maar wel op een verantwoorde manier.

Appel kaneel cupcakes

Ingrediënten
  • 200 gram amandelmeel
  • 5 el rozijnen
  • 3 appels
  • 2 eieren
  • 70 gram roomboter
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het amandelmeel, de eieren, kaneel, bakpoeder en zout met de roomboter. Tip: laat de roomboter eerst even smelten in de magnetron. Schil vervolgens de appel en schaaf met een rasp. Voeg het appelschaafsel, de kaneel en rozijnen toe aan het cupcake beslag en roer dit vervolgens door elkaar. Verdeel het beslag over 6 cupcake vormpjes en zet de cupcakes vervolgens 30 minuten in de oven. Daarna kun je ze lekker op eten.

femfem-cupcake-cupcakesFoto via Voedzaam & Snel

Cupcakes met frambozen

Ingrediënten

  • 200 gram amandelmeel
  • 30 gram kokosvlokken
  • 1 banaan
  • 1 ei
  •  100 gram frambozen
  • Snufje zout
  • 1 tl bakpoeder
  • Een klein scheutje honing
  • 1 tl kaneel.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe alle ingrediënten in een mixer of een keukenmachine. Je kunt het beste beginnen met het mixen van de banaan samen met het amandelmeel en kokosmeel. Vervolgens kun je hier het ei bij doen samen met wat kaneel, bakpoeder, snufje zout, scheutje honing en neem als laatste ongeveer 80 gram van de frambozen die je mee mixt in het beslag. Doe vervolgens het beslag in cupcakevormpjes. Vervolgens leg je op iedere cupcake twee frambozen en een beetje kokosschaafsel als garnering. Bak de cupcakes 15 minuten in de oven en je kunt vervolgens lekker genieten.

SONY DSCFoto via Little Spoon

Groente cupcake

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 2 eiwitten
  • 1 el amandelmeel
  • 50 gram hüttenkäse
  • 1 el mais
  • 1 tomaat
  • zout en peper

Topping:

  • Hüttenkäse
  • Mais
  • Paprika of andere groenten naar keuze

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met drie of vier lagen bakpapier. Klop het ei en de eiwitten samen in een kom, snijd de tomaat fijn en roer vervolgens door het eimengsel. Voeg hier de amandelmeel, hüttenkäse, mais, zout en peper toe. Schenk het mengsel cupcakevormpjes en bak ze vervolgens in ongeveer 25 minuten gaar in de oven.

cupcake-femfem-veggieFoto via #Fitgirlcode

Wil je nog meer gezonde snacks uitproberen? Kijk dan eens naar dit recept.