Hoe kan het toch dat er bepaalde vrouwen zijn die ogenschijnlijk alles eten en nooit echt dik worden? Natuurlijk ligt dat voor een gedeelte aan de genen van die persoon. Toch zijn er ook andere factoren die hier invloed op hebben. Het American Institute for Cancer Research heeft gekeken naar de dagelijkse gewoontes van mensen die bewust met hun gezondheid om gaan. Wil je weten wat deze gezonde mensen doen? Dat lees je hier

1. Ze houden het bij een bepaalde portie

Want niemand wil een overheerlijke maaltijd eindigen met misselijkheid of buikpijn doordat je teveel gegeten hebt. Ook hoef je niet altijd het hele bord leeg te eten, in sommige restaurants zijn de porties nu eenmaal te groot. Luister naar je lichaam en eet alleen de hoeveelheid waar je daadwerkelijk behoefte aan hebt. Eet lekker op je gemakje, geniet van hetgeen dat je eet en excuseer je voor het feit dat je de rest niet meer op krijgt.

gezonde-mensen-gewoontes-femfem

2. Ze eten betere snacks

Wanneer je gezonder wilt eten hoef je niet meteen te stoppen met snacks. Natuurlijk is het handig om de rij van de chocolade en de chips in de supermarkt over te slaan. Vervang deze lekkernijen echter wel door andere snacks. Soms hebben we nu gewoon zin om tussen onze maaltijden door nog even iets te snoepen. Haal dan bijvoorbeeld ongezouten nootjes, een zakje snackworteltjes met hummus in huis of snij een appel in plakjes en bestrijk deze met pindakaas. Hoe jij meer controle krijgt over je snackdrang en gezonder kan leren snacken lees je hier.

3. Ze wisselen cardiotrainingen af met krachttraining

Veel vrouwen denken nog steeds dat ze van krachttraining breed en mannelijk worden. Eerder hebben we al uitgelegd dat dit niet zo is. Eigenlijk draait het allemaal om balans: zorg voor een goede verhouding tussen je krachttrainingen en je cardiotrainingen. Geen liefhebbers van sport? Beweeg dan elke dag minstens 30 minuutjes door de fiets te pakken naar je werk, ernaartoe te lopen of juist even te gaan lopen tijdens je lunchpauze.
gezonde-mensen-dagelijks-femfem