Caramel Macchiato, Pumpkin Spice Latte of een van de Christmas Specials. Iedereen heeft zijn of haar favoriet. Met meer dan 20.000 vestigingen over 64 landen, is iedereen wel ooit bij de Starbucks geweest. Heel erg bijzonder is het ook niet meer. Maar nu is de grootste Starbucks ter wereld geopend in Shanghai, en deze is wel degelijk bijzonder.

grootste-starbucks-interieur-femfem

Een museum van koffie

De nieuwe Starbucks in Shanghai lijkt wel een museum van koffie. Het is een plek waar bonen uit het hoogste segment gemalen worden en waar verschillende brouwmethoden worden uitgevoerd. In deze Starbucksketen drie koffiebars, een hiervan is de langste koffiebar ter wereld (nog een record). Bovendien is er een 3D geprinte theebar, een Italiaanse bakkerij en een indrukwekkende houten plafond. 2800 vierkante meter aan koffie en alles wat hierbij hoort. We love it.

A pattern works at the Teavana tea bar in the new Starbucks Roastery in Shanghai, China. Photographed on Friday, December 1, 2017.  (Joshua Trujillo, Starbucks)

starbucks-grootste-bakkerij-femfem

Met de tijd mee

Zoals we gewend zijn van Starbucks, denken ze altijd extra aan de klant zelf. En aangezien deze enorme Starbucks dé plek is om te verdwalen, hebben ze een app gecreëerd. Met deze app krijg je door het volgen van de virtuele tour een multi-zintuigelijke tour. Ook leer je door deze app over de geschiedenis en behind the scenes. Het lijkt bijna een Starbucks-experience (best een goed idee). Een ware koffiefabriek waar in elk hoekje iets te zien is, met natuurlijk een indrukwekkend interieur.

grootste-starbucks-app-femfem

Wil jij juist liever een knus koffietentje? Dit zijn de meest unieke koffietentjes in Amsterdam.