Ben jij een echte avocado freak? Lucky you! Deze super gezonde vrucht is niet alleen lekker, maar ook nog eens super gezond.  Je kunt ontzettend veel verschillende gerechten maken met avocado. Heb jij inspiratie nodig? Wij hebben de lekkerste recepten met als basis het groene goud.

Gevulde avocado met ei en zalm

Ingrediënten:

  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • 75 gram gerookte zalm
  • peper en zout
  • alfalfa

Zo bereid je het:

Als eerste snijd je de avocado doormidden. Haal de helften van elkaar af en verwijder de pit met een lepel. Hol nu de helften ietsjes uit. Voeg een plakje zalm toe en leg voorzichtig het eitje in de avocado. Strooi wat peper en zout erover voor de smaak. Leg de helften nu in een bakblik en schuif ze in de oven op zo’n 180 graden. Het moet ongeveer 20 minuten in de oven en als laatste kun je de alfafa toevoegen. Heerlijk en snel gerecht die geschikt is als ontbijtje!

Homemade Organic Egg Baked in Avocado with Salt and Pepper

Foto via iStock

Avocadosoep

Ingrediënten: 

  • 2 avocado’s
  • teentje knoflook
  • 800 ml groente bouillon
  • 1 ui
  • 2 eetlepels citroensap
  • zout en peper

Zo bereid je het:

Zorg ervoor dat je knoflook en je ui fijn gesnipperd zijn, zodat je ze kunt bakken in de pan. Snij de avocado’s door de helft, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Voeg de knoflook en ui toe aan de avocado. Daarna kun je de bouillon toevoegen en 5 minuten laten koken. Pureer de soep nu fijn met een staafmixer. Als laatste het citroensap erbij en een snufje peper en zout. Lekker soepje als tussendoortje!

avocado soup in bowl

Foto via iStock

Pasta met creamy avocado saus

Ingrediënten:

  • 1 avocado
  • basilicum
  • citroensap
  • 350 gram cherrytomaatjes
  • teentje knoflook
  • 1 paprika
  • groene olijven
  • 300 gram tagliatelle
  • zout en peper
  • Parmezaanse kaas

Zo bereid je het:

Kook de de pasta in een grote pan met water. Ondertussen hak je de knoflook en basilicum fijn. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel de avocado uit. Doe de knoflook, basilicum en het vruchtvlees in de keukenmachine. Voeg een beetje citroensap toe. Wacht tot het een romig sausje is. Snijd de cherrytomaatjes en de paprika in kleine stukjes. Giet de pasta af en voeg het sausje toe. Roer het goed door de pasta heen. Zet de pan nu terug op een laag vuurtje en voeg de stukjes tomaat, paprika en de olijven toe. Verwarm het geheel nog een paar minuutjes zonder dat het aanbrandt. Verdeel het over de borden, strooi Parmezaanse kaas overheen en je bent ready voor een heerlijk diner!

Foto via iStock

Avocado spread

Ingrediënten:

  • 1 avocado
  • Hüttenkäse
  • citroensap
  • bieslook
  • zout en peper

Zo bereid je het:

Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit. Prak het vruchtvlees glad met een vork, of als je in het bezit bent van een keukenmachine pureer het daarin fijn. Voeg nu aan het avocado mengsel Huttekase, citroensap, fijn gemaakte bieslook en een snufje zout en peper toe. Meng dit door elkaar en je hebt in een handomdraai een lekkere spread voor op brood!

Foto via iStock

Wat is jouw favoriete recept met avocado?

Wil jij je dag goed beginnen? Probeer dan deze proteïne koekjes!