Ik gooi m’n armen in de lucht. Mijn haren vallen soepel langs m’n schouders en ik gil mee. Het bier vloeit over de plastic beker over m’n armen, maar ik houd ze hoog. Ik kijk naar je. Hoe je baardje perfect, imperfect blijkt te zijn. Hoe je ogen stralen als je doet wat je het liefste doet. Hoe je met je hand telkens weer je haar uit je gezicht haalt en hoe de zweetdruppels op je voorhoofd dansen. Ik kijk naar je. M’n mond valt open als onze blikken elkaar lijken te kruisen. Je knipoogt. Ik kijk om. Op zoek naar het meisje naar wie die knipoog eigenlijk bedoelt was. Niemand lijkt zoveel aandacht te hebben, althans. Wel de aandacht, maar niet die aandacht. Die bepaalde aandacht. Die jij mij geeft. Je loopt naar de andere kant van het podium, maar kijkt weer mijn kant op. Je bijt op je lip.

Het laatste nummer

Je zet het laatste nummer in. De noten glijden door de lucht. Ik krijg het warm en neem de laatste grote slok van m’n bier. Druppels glijden langs m’n kin, via mijn hals m’n shirt in. M’n witte v-hals, nat. Het licht gekleurde kanten topje wordt zichtbaar en mijn tepels gaan rechtop staan. Het bier is koud, was koud. En nu mijn shirt ook.

Ineens sta je weer voor me. Je ogen glijden af naar beneden en met een glimlach en een knipoog wenk je me naar je toe te komen. Je reikt je hand uit en trekt me op het podium. De mensen lopen weg van het podium en lijken geen aandacht voor je te hebben.

‘Biertje?’

‘Hi,’ je glimlacht en geeft me een kus op m’n wang.
‘Hi,’ ongemakkelijk kijk ik naar beneden en ontvang je kus.
‘Biertje?’
Je legt je hand om m’n heup en begeleidt me richting de coulissen. Net achter het zwarte doek blijf je staan. Je kijkt me aan. Ik kan verdrinken in je ogen. Zo helder, van dichtbij nog zo veel helderder en in het echt. Phoe, in het echt nog zo intenser. De krachtige geur van je cologne geeft me kippenvel en mijn ademhaling versnelt. Je legt je hand in m’n nek en nog voor ik het door heb raken jouw lippen de mijne. Onze tongen verstrengeld in elkaar. Ik laat mijn handen over je lijf glijden. Jouw handen vergrijpen zich gulzig aan mijn billen en je duwt me iets naar achteren. Ik stoot tegen een box en blijf staan. Je tilt me op de box en duwt mijn benen uit elkaar. M’n rokje glijdt hoger. Zweetdruppeltjes ontstaan langzaam tussen m’n borsten.

laatste-nummer-femfem

Meer onder de lakens lees je hier