Maaltijden overslaan of nee zeggen tegen een glas wijn is een absolute no-go in Parijs. Dit komt doordat de Parisienne koken erg serieus neemt, ze kiezen altijd voor verse producten en maken met weinig ingrediënten de lekkerste recepten. Ze eten van alles, vooral veel croissants maar worden niet dik. Hoe kan dit? Wij hebben voor jou 8 dingen die je volgens de Parisian in je keuken moet hebben.

pariskit

Regel 1: Eierdozen zijn altijd vol.

Maar deze staan niet in keukenkastjes of in de koelkast. De eieren zijn namelijk niet belangrijk genoeg voor de koelkast, want die hoort volgens de Parisienne gevuld te zijn met verschillende soorten fromage en open wijn flessen. Vergis je niet, de eieren worden niet gebruik voor het ontbijt maar voor lunch of dinner.

Regel 2: Olijfolie, voor alles!

Olijfolie wordt in Parijs gebruikt voor bijna alles. Allereerst natuurlijk voor het koken, om eten in de baken, maar ook wordt er veel eten in gedoopt zodat het een mooi glow-effect krijgt. De Parisienne weet dat té veel olijfolie niet goed voor je is, maar het zorgt er wel voor dat alles een lekkere smaak krijgt en vele gerechten die gruwelijk zijn mislukt worden weer heerlijk met een vleugje olijfolie.

Regel 3: Ken je kaas.

Als je in de straten van Parijs loopt kun je pas begrijpen hoe belangrijk kaas is voor de Parisienne. Door heel Parijs zijn er verschillende soorten en daardoor weet iedereen welke kaas perfect past bij een bepaald gerecht en een wijnsoort.

Regel 4: Er is altijd minimaal één vers stokbrood in huis.

Als je ooit in Parijs bent geweest, weet je dat je de stad niet kunt verlaten zonder stokbrood te hebben gegeten. Vooral een stokbrood vers van de bakker, deze kun je niet missen. Op de een of andere manier is dit brood altijd verser en meer knapperig dan in een supermarkt. Volgens de Parisienne mag je het brood alleen eten op de dag waarop het is gekocht, anders is het niet meer lekker.

Schermafbeelding 2017-09-05 om 11.20.46 Schermafbeelding 2017-09-05 om 11.21.52 Schermafbeelding 2017-09-05 om 11.24.09

Regel 5: Boter in bijna alles.

Van croissants tot nagerechten overal zit boter in. Ook hierbij weten de mensen dat het niet erg gezond is, maar ieder gerecht smaakt simpelweg gewoon beter met een vleugje boter. Dit is dan ook de reden het wordt gebruikt in smalle porties.

Regel 6: Er is altijd wijn.

Wijn maakt alles beter volgens de Parisienne, het wordt gezien als een product die je van het leven laat genieten. Wijn wordt gebruikt om smaak toe te voegen aan gerechten en natuurlijk om te drinken bij je gerecht. Vergeet ook vooral niet een extra wijntje of twee tijdens het bereiden van je recepten.

Regel 7: Er is altijd thee in huis.

In restaurants of barretjes zie je de Parisienne altijd een espresso of een cappuccino bestellen, maar zodra ze thuis zijn gaan ze over op thee. Ontwaken met een warm kopje thee of na een lange werkdag thuis opwarmen. Thee uit een zogenoemde ‘bowl’ met zulke kleine handvatten dat je pink er net aan in past. En tot slot kan bij een kopje thee een toast met abrikozen jam eigenlijk niet ontbreken.

Regel 8: Voel je nooit schuldig na een dessert.

Maaltijden zijn er niet om te overleven, maar om van te genieten en tijd door te brengen met familie en vrienden. Het dessert is net zo belangrijk als het hoofdgerecht. In restaurants wordt er vaak gekozen voor een kaasplankje, maar thuis  wordt vrijwel altijd gekozen voor een zelfgemaakte taart of iets met veel suiker.

Lees ook: Zo stijl je jouw garderobe zoals een Parisienne dat doet.