Nu de temperaturen stijgen, kunnen we weer heel wat uurtjes buiten spenderen. En dan gaat er niets boven een lekkere picknick in het park. Daarvoor heb je niet veel nodig: een lekker kleed, een picknickmand en natuurlijk je vriendinnen. Nu rest alleen nog de vraag waarmee jij je picknickmand gaat vullen. Wij zochten de lekkerste recepten voor je uit.

Zomerse pastasalade

Ingrediënten

  • 150 gram fusili
  • 100 gram gerookte kipreepjes
  • 2-3 theelepels pesto
  • 8 cherrytomaatjes
  • 1 bolletje mozzarella
  • Pijnboompitten
  • 2 handjes rucola
  • Snufje zout en peper

Bereiden

Zet een pan water op voor de pasta en breng aan de kook. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes en mozzarella in kleine stukjes. Voeg de pasta toe zodra het water begint te koken. Wanneer de pasta klaar is, giet je deze af en spoel je het meteen af met koud water. Doe de pasta vervolgens in een kom en voeg als eerste pesto toe. Verdeel de pesto goed door de pasta door te roeren. Daarna voeg je de cherrytomaatjes, mozzarella, kipreepjes, rucola en pijnboompitten toe. Meng het goed door elkaar heen en breng op smaak met een snufje zout en peper.

femfem-salade-picknickFoto via Buzzfeed

Frambozen-açaibowl

Ingrediënten

  • 2 kokosnoten
  • 250 g frambozen (diepvries)
  • 2 tl açaipoeder
  • 300 ml kokosmelk
  • 1 banaan
  • Tropisch fruit (passievrucht, mango en ananas)
  • 1 of 2 takjes verse munt
  • Goji-bessen
  • Kokosrasp

Bereiden

Leg de kokosnoten op een harde ondergrond en sla vervolgens voorzichtig met een hamer rondom het midden van de kokosnoot. Blijf tikken tot je een dunne barst ziet. Haal de kokosnoothelften uit elkaar en vang het kokoswater op. Dit kun je meteen opdrinken of eventueel in de koelkast bewaren voor een andere keer. Stop de frambozen, het açaipoeder, kokosmelk en de banaan in een blender en mix tot een gladde smoothie. Schenk de smoothie in de vier halve kokosnoten en verdeel het tropisch fruit, de muntblaadjes en de goji-bessen en kokosraspen hier overheen.

picknick-acai-bowl-femfemFoto via Jamie Magazine

Fruitspiesjes

Ingrediënten

  • Watermeloen
  • Aardbeien
  • Banaan
  • Ananas
  • Druiven

Bereiden

Snijd de watermeloen, banaan en ananas in stukjes en bevestig het fruit samen met de druiven en aardbeien op een satéprikker. Stop het in een bakje en neem mee in je picknickmand.

Fresh summer fruits on sticks. Studio shot
Foto via iStock

Bruschetta’s

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1 snufje zout
  • 1 mespuntje gemalen zwarte peper
  • 250 gr mozzarella

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd vervolgens de tomaten, ui en knoflook in kleine stukjes. Meng dit samen met de basilicum, oregano, zout en peper. Dek het vervolgens af en zet even in de koelkast. Snijd een stokbrood in 12 plakken en verdeel de stukjes brood over een bakplaat. Laat het brood 5 minuten in de oven goudbruin roosteren. Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes. Verdeel vervolgens het tomatenmengsel gelijkmatig over het brood en leg hier de plakjes mozzarella overheen. Bak het stokbrood vervolgens nog voor ongeveer 2 minuutjes in de oven.

femfem-bruschetta-picknickFoto via Simple Healthy Kitchen

Wraps met kip en mango

Ingrediënten

  • 1 mango
  • 200 gram gerookte kipfilet
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels zoete chili saus
  • Snufje zout en peper
  • 12 mini wraps
  • 75 gram veldsla

Bereiden

Schil de mango en snijd vervolgens in reepjes. Snijd vervolgens de kipfilet in reepjes. Maak een sausje van de yoghurt met de zoete chilisaus en breng op smaak met een snufje zout en peper. Besmeer vervolgens de mini wraps met de saus en leg op iedere wrap 2 reepjes mango, 4 stukjes kip en een paar plukjes veldsla. Rol voorzichtig op en maak de wraps dicht met een touwtje of een satéprikker.

femfem-wrap-picknickFoto via Lekker eten met Linda

Water met een smaakje

Ingrediënten

  • Komkommer
  • Takjes munt
  • Citroen

Bereiden

Snijd de komkommer in dunne plakjes en spoel de takjes munt schoon. Snijd vervolgens enkele schijfjes citroen. Neem een grote kan of fles en voeg de komkommer, citroenschijfjes en de takjes munt toe. Doe er ook wat ijsblokjes bij. Vul de fles vervolgens met koud water.

water-picknick-femfem
Foto via Five Heart Home

Wil je nog een lekkere alcoholische versnapering meenemen? Kijk dan eens hier voor een lekker recept.