Om jullie in je pindakaas behoefte te voorzien, hebben we de 3 lekkerste pindakaas snacks voor jullie geselecteerd. Alstu!

Eiwitrijke koekjes met havermout, pindakaas en pure chocolade

De combinatie van pindakaas-chocolade is altijd goed. En helemaal wanneer deze in cookies samenkomen. Een hele grote plus van dit recept is dat het gezond is! Zo kun je dus genieten van cookies, zonder je schuldig te voelen.

Foto via iStock
Foto via iStock       Recept via Freshhh

Dit heb je nodig:

  • 2 ¼ kopje grove havervlokken
  • 1 kopje volkorenmeel
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl baking soda
  • ½ kopje pure chocolat chips (of stukjes pure chocolade)
  • ½ kopje pindakaas
  • ⅓ ongezoete appelmoes
  • ¼ kopje agavesiroop
  • Eventueel 3 el kokosbloesemsuiker
  • 1 groot ei

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de havervlokken, meel, kaneel, baking soda en de chocolat chips. Mix in een andere kom de pindakaas, appelmoes, agavesiroop, eventueel wat suiker en het ei. Meng deze twee vervolgens goed door elkaar. Bedek je bakplaat met bakpapier en schep hier met een eetlepel bolletjes koekjesdeeg op, die je vervolgens een beetje plat drukt. Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes af in ongeveer 9 à 10 minuten. Laat ze wel even afkoelen wanneer ze klaar zijn.

Pindakaastaart met banaan en pure chocolade

Pindakaas en bananen, allebei heel gezond. Naast het feit dat het Nationale Pindakaasdag is, dus genoeg redenen om deze taart vandaag te maken.

Foto via iStock
Foto via iStock

Dit heb je nodig: 

  • taartvorm
  • bakpapier
  • 225 gr roomboter
  • 20 biscuitjes
  • 300 gr pindakaas
  • 200 gr monchou
  • paar schepjes suiker
  • 200 ml verse slagroom
  • 50 gr pure chocolade
  • 1 à 2 bananen

Zo maak je het:

Neem de taartvorm en bekleedt de bodem en de randen met bakpapier. Laat de roomboter in een pannetje smelten en verkruimel de biscuitjes hierin. Roer dit op laag vuur goed door. Haal het mengsel van het vuur en laat het heel even afkoelen. Bedek vervolgens de bodem en de randen van de taartvorm met het koekjesmengsel en druk het zachtjes aan. Meng vervolgens in een beslagkom de pindakaas, de monchou en een paar schepjes suiker (naar smaak) met elkaar. In een andere kom mix je de slagroom, tot deze stijf wordt. Meng vervolgens de slagroom door het pindakaasmengsel. Haal de bodem uit de koelkast en verdeel het slagroom-pindakaasmengsel over de taart. Snijd de banaan in plakjes en leg deze op de taart. Laat ondertussen de chocolade in een pannetje smelten. Schep met een lepel door de chocolade en laat het van de lepel af druppelen, zodat je mooie chocoladestrepen op de taart kunt maken. Laat de taart vervolgens 2 uur in de koelkast staan om op te stijven. And it’s done!

Crispy pindakaas kokos chocolade balletjes

Super simpel, snel gemaakt en super lekker! Wat wil je nog meer. Deze crispy bonbons zijn de ideale snack voor deze heerlijke dag.

Foto via iStock
Foto via iStock

Dit heb je nodig:

  • 1 bakje geraspte kokossnippers
  • 50 gr gepofte rijst
  • 200 gr pindakaas
  • 1 potje salted caramel crunch
  • 250 gr chocolade (puur of melk)

Zo maak je het:

Meng in een kom de gepofte rijst met de salted caramel crunch en de pindakaas, tot het volledig gemengd is. Kneed hier vervolgens balletjes van ongeveer 2 cm van. Breng ondertussen een pannetje met water aan de kook, waarmee je vervolgens de chocolade au bain marie laat smelten (door de chocolade in een kommetje op het kokende water te plaatsen). Rol de crunchy pindakaas balletjes vervolgens door de chocola en leg ze op een bord. Sprenkel er als laatst nog wat kokossnippers overheen en plaats de bonbons nog even in de koelkast, zodat de chocolade hard kan worden. Wanneer de chocolade hard is, kun je aanvallen! Enjoy!

Welke ga jij vandaag maken? Probeer ook eens deze heerlijke roze latte macchiato.