De naam brownies geeft al aan dat deze ontzettend lekkere krengen bruin zijn. De naam ‘Red Velvet Brownies’ brengt dus ook enige verwarring met zich mee, maar deze zijn dus echt rood. EN gezond. EN vegan. We garanderen je: deze Red Velvet brownies zijn the real deal.

red-velvet-brownies-femfem

Dit heb je nodig:

Voor de brownies:

  • 300 ml kokossuiker
  • 240 ml in blokjes gesneden rauwe bieten
  • 120 ml amandelmelk
  • 120 ml druivenpitolie
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl limoensap
  • 1 tl vanille
  • 360 ml volkoren meel
  • 1/2 tl zout
  • 2 el cacaopoeder

Voor de cream cheese laag:

  • 120 ml (vegan) cream cheese
  • 120 ml (vegan) boter
  • 120 ml esdoornsuiker

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Doe de kokossuiker, bieten, amandelmelk, limoensap en de vanille in een blender en mix alles door elkaar. Mix in een andere kom het meel, bakpoeder en het zout. Voeg hier vervolgens de cacaopoeder geleidelijk aan toe. Voeg vervolgens deze mix en de bietenmix bij elkaar en meng het door elkaar. Plaats het mengsel in een cakevorm die je van te voren met wat boter invet en plaats dit vervolgens 25 tot 30 minuten in de oven. Check met een satéprikker of de Red Velvet Brownie klaar is. Wanneer deze er schoon weer uitkomt, is hij klaar!
Mix ondertussen de (vegan) cream cheese, (vegan) boter en esdoornsuiker in een kom en klop met een elektrische handmixer tot een gladde en romige massa. Smeer het mengsel op de brownies in een gladde, gelijkmatige laag. Zet ze vervolgens voor minimaal 30 minuten in de koelkast om het glazuur hard te laten worden. Daarna is het tijd om aan te vallen.