Hoor ik daar red velvet….? En brownies?! You’ve got our attention. Deze combinatie klinkt natuurlijk goddelijk, en dat is hij ook! We kennen natuurlijk wel de red velvet taart/ cupcakes en brownies los van elkaar, maar deze twee heerlijkheden samen…? Oh my! Loopt het water jou ook in de mond? Goed nieuws! Wij hebben voor jou een heerlijk recept voor red velvet brownies. En het allerfijnst: deze brownies zijn super makkelijk te maken! Dus waar wacht je nog op? Lets’ bake!

Foto credit: Head Over Meals
Foto credit: Head Over Meals

Wat heb je nodig?

Voor 16 brownies

  • 4 eieren
  • 200 gram roomboter
  • 175 gram witte chocolade
  • 250 gram kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • Rode kleurstof
  • 25 gram cacaopoeder
  • 200 gram roomkaas
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 theelepel vanille
  • Een brownievorm

Zo maak je red velvet brownies:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg het bakpapier in de brownievorm. Smelt vervolgens de chocolade samen met de roomboter in het steelpannetje, tot het is gesmolten. Let op: blijf goed roeren, anders brandt het aan.(Oh no, niet de bedoeling) Laat het mengsel als het klaar is even afkoelen.
  2. Klop dan de eieren samen met het zout, de vanille- en kristalsuiker tot een schuimig resultaat. Roer vervolgens de gesmolten chocolade hier doorheen. Voeg een drupje rode kleurstof toe (oelala) en roer dit door tot de gewenste kleur. Roer het zelfrijzend bakmeel en de cacaopoeder door het mengsel heen.
  3. Nu is het tijd om het mengsel in de brownievorm te gieten. Bak de brownies in 40 minuten gaar en laat ze daarna ongeveer 2 uur afkoelen. Meng ondertussen de roomkaas met de poedersuiker en de vanille. Verdeel dit over de afgekoelde brownies en je bent klaar! Enjoy!

Super easy toch? En jij hebt een heerlijke snack vanavond op de bank! Of morgen tijdens je pauze van werk/studeren. Of als ontbijt natuurlijk….Oepsie.

Lees ook: Lekker borrelen? Zo maak je een heerlijke DIY kaasplank