In de categorie de zomer body kan nog wel héél even wachten hebben we vandaag een recept voor iedereen die verslaafd is aan Red Velvet taart: de koekjes variant. And guess what, geen keukenprinses? Geen probleem. Ook jíj kan dit maken.

red velvet koekjes FEM FEM

Ingrediënten:

Wat je nodig hebt voor de cream cheese vulling:

  • 50 gram roomkaas
  • 125ml poedersuiker
  • snufje zout

Wat je nodig hebt voor de koekjes:

  • 6 eetlepels (zachte) boter
  • 125 ml suiker
  • 60 ml bruine suiker
  • 1 ei
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 300 ml bloem
  • 2 eetlepels ongezoet cacaopoeder
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel rode kleurstof voor eten

Voorbereiding

1. Oven voorverwarmen naar 180 C en bedek de bakplaat met bakpapier

2. Maak de vulling: voeg de roomkaas, poedersuiker en zout bij elkaar in een kom. Meng het tot het mengsel glad is. Doe er dan plastic folie overheen en laat het ongeveer 30 minuten in de koelkast.

3. Maak de koekjes: vul een grote kom met boter en suiker en gebruik je handen om het te mixen totdat het licht en fluffy aanvoelt. Voeg dan de ei en vanille toe en gebruik een keukenmixer om het goed te mengen. Hierna voeg je bloem, cacaopoeder, bakpoeder en de kleurstof toe en blijf je mixen met de keukenmixer.

4. Maak met een lepel een bolletje van de koekdeeg en druk dit plat zodat het een ronde vorm krijgt. Voeg dan twee theelepels van de cream cheese vulling toe in het midden. Maak dan opnieuw een bolletje van koekdeeg, maak het plat en plaats het bovenop de ronde koekdeeg met cream cheese. Knijp de randen goed aan elkaar vast en herhaal dit totdat al het koekdeeg op is.

5. Bak de koekjes dan zo’n 15 à 17 minuten in de oven. Laat ze dan een paar minuten afkoelen en voilà: red velvet koekjes.

Probeer ook een keer de Cheesecake met Tony’s Chocolonely.