Wij vrouwen kunnen vandaag de dag veel bereiken, de een wordt een girlboss en de ander reist in haar eentje de hele wereld rond. We durven meer, maken zelf keuzes en zetten onze carrière vaak op één. Hoewel we veel doen en steeds meer zelfstandig uitvoeren, is en blijft er één ding dat we nog steeds aan mannen overlaten: het aanzoek. Waarom is dat eigenlijk? Waarom kunnen wij zelfstandige powervrouwen niet die stap zetten? Wij vertellen je de reden waarom vrouwen geen aanzoek doen.

reden waarom vrouwen geen aanzoek doen trouwen fem fem

Een traditioneel aanzoek

Een traditionele relatie is een relatie die wij vrouwen liever niet meer hebben. De vrouw hoort niet alleen maar thuis in de keuken en is niet alleen maar een huisvrouw. De man is niet de enige die de kost verdiend, wij dragen ook een grote steen bij. Het woord “traditioneel” geeft ons dan ook vaak een beetje kriebels. Toch is het woord “traditioneel” wat betreft het huwelijk volgens vele vrouwen op een bepaald gebied nog wel van deze tijd. De man moet namelijk nog steeds op zijn knieën gaan, dat is zijn taak. Het hoort toch gewoon, de man vraagt de vrouw? Hoewel wij alles kunnen en sterk zijn, willen we toch niet degene zijn die de man ten huwelijk vraagt.

Geen effect op de kracht van een vrouw

Ellen Lamont schrijft een boek over genders en relaties en doet hier vele onderzoeken voor. Uit een van deze onderzoeken kwam dat vrouwen geen reden hebben om het traditionele aanzoek te veranderen. De meeste vrouwen die Lamont sprak gaven aan dat ze deze traditie zien als normaal en niet iets wat effect heeft op de vrouw en haar krachten. Uit een onderzoek van “The Knot”  blijkt ook dat minder dan 1% van de vrouwen het aanzoek doet.

“The wedding is the woman’s big day, the proposal is the man’s, and they seem to enjoy it that way!”

Zijn mannen dan nog wel mannelijk?

Michele Velasqeuz, mede eigenaar van een bruiloft planner bedrijf, geeft ook aan dat mensen simpelweg houden van de gedachte dat de man op een knie gaat. Ook hier zijn van de 3000 aanzoeken 2998 door mannen gedaan en maar twee door vrouwen. Uit ervaring kan Velasquez ook zeggen dat mannen zich minder mannelijk voelen, wanneer de vrouw hem vraagt. Volgens haar is dit de enige traditie waar beide geslachten achterstaan en van genieten. Ze vertelt: “The wedding is the woman’s big day, the proposal is the man’s, and they seem to enjoy it that way!

Lees ook:

Single for life terwijl al je vriendinnen gaan trouwen? Dit zijn de positieve kanten