Salad season has started en daarom verblijden we jullie de laatste tijd regelmatig met de meest heerlijke saladerecepten. Wij vinden het zelf namelijk heerlijk om deze dagen zolang mogelijk buiten te zijn en zo kort mogelijk in de keuken. Vandaag delen we het recept voor een gezonde en lekkere salade niçoise.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 eieren
  • 1 kropsla
  • 125 g haricot verts
  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • 2 rode paprika’s
  • 300 g tonijn uit blik
  • 50 g kappertjes
  • 25 zwarte olijven
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 blik ansjovisfilet

Bereiding:

  • Breng in een pan water de eieren aan de kook en kook ze in circa 8 minuten hard. Laat de eieren afkoelen en pel ze vervolgens.
  • Was ondertussen de kropsla en snijd in grove stukken. Was de haricotvers en kook deze zo’n 8 minuutjes. Pel en snijd de ui in dunne ringen.
  • Verdeel de slabladeren, ui en de haricots verts over platte borden. Schil en snijd vervolgens de komkommer dunne repen.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen. Snijd de eieren in partjes. Laat de tonijn uitlekken en verdeel samen met de eieren, komkommer, paprika, kappertjes, olijven, kerstomaatjes en ansjovisfilets over borden. Breng de salade op smaak met een zelfgemaakte dressing naar keuze.

Enjoy!

Liever iets met kip? Deze mango-kip salade is tongstrelend lekker.