De aankomende dagen schijnt de zomer nogal ver te zoeken te zijn. Met regen en lagere temperaturen in het vooruitzicht voelt het even meer als herfst. Om ons heen horen we dan ook veel mensen mopperen: grauw, vies, a relaxed. Maar wat nu als we dat geklaag en gezeur even achter ons laten en we proberen die zomerse goodvibes te behouden? Dan komt de zon zo weer achter de wolken vandaan.

1. Begin de dag met you-time

Het is heel verleidelijk om ’s morgens nog een keer om te draaien, wanneer je wakker wordt met het geluid van de regen tegen je ramen. Toch is het beter om je bed uit te gaan wanneer de wekker voor het eerst afgaat. Zo kun je lekker rustig opstarten, zonder haast. Begin de dag met wat stretchoefeningen, maak je bed eventjes netjes op, neem de tijd voor een dierbare en geniet van een gezond en voedzaam ontbijtje. Morgenstond heeft goud in de mond.

2. Luister je favoriete zomerse playlist

Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach: de dag beginnen met een vrolijke playlist is het halve werk. Hoe hard het ook mag regenen, met “My Girl” van de Temptations heb jij altijd ‘Sunshine on a cloudy day”. En anders hebben we dit fijne lijstje nog voor je.

3. Draag kleur en speel met prints

Draag iets waar je blij van wordt! Wanneer de zon schijnt zijn we veel sneller geneigd om die fleurige top uit de kast te pakken en wanneer het regent trekken we sneller wat grauws aan. Tijd om dat eens om te gooien: draag juist die gestreepte broek met die bloementop, ook wanneer het regent. Print op print mag al jaren en het staat ontzettend leuk én vrolijk. Welke print je dit seizoen absoluut in je kast moet hebben hangen check je hier. 

4. Kook samen met je vriendinnen

De zwoele zomeravonden spenderen we natuurlijk het allerliefst op het terras met onze vriendinnen en een wijntje. Nu hoef je niet meteen al je leuke planten te cancellen wanneer het weer even niet mee zit. Nodig je vriendinnen gewoon bij je thuis uit en kook samen een lekkere, zomerse, maaltijd. Haal een paar flesjes rosè of maak deze heerlijke sangria en je hebt die zomerse vibes binnen no-time in je huis.

5. Neem de tijd om festivals of reisjes te plannen

Iets leuks om in het vooruitzicht hebben is altijd een goed idee. Nu het lekker is om binnen te blijven heb je genoeg tijd om je planning voor deze zomer eens te gaan bekijken. Heb je nog geen vakantie geboekt en wil je, op een goedkope manier, een toffe stad bezoeken? Check dan eens deze fijne lijst met goedkope airBnB spots binnen Europa. Wil je deze zomer nog naar een festival? Bel je vriendinnen op, zoek een tof feestje uit en koop die kaartjes. Dan is het alleen nog maar een kwestie van aftellen.

zomer-goodvibes-femfem