Snacken is fantastisch en daarom doen we het liefste de hele dag door. Even snel een snoepje, koekje, zakje chip en zo nu en dan een appel of banaan tussendoor. Toch zeuren we vaak dat we moeten sporten of een paar kilootjes kwijt willen. Met deze makkelijk te maken snacks van maximaal 100 calorieën kun jij lekker snacken en val je juist kilootjes af wanneer je het verwisselt met je oude snacks.

Bevroren banaan pop sticks

75 calorieën per stick

bevroren banaan pop sticks fem fem

Wat heb je nodig:

  • 1 rijpe banaan
  • 4 ijsstokjes
  • 85 gram vanille soya yoghurt
  • 30 gram amandelen

Bereiding

Pak een snijplak of bord en bekleed deze met een stukje bakpapier. Vervolgens snijd je de rijpe banaan door de helft en dan nog eens in de helft daarvan, je creëert vier gelijken stukken. Nu is het tijd om de amandelen klein te snijden. Wanneer dit klaar is kun je iedere banaan op een stokje doen en eventjes door in yoghurt dippen. Na de yoghurt rol je de banaan nog even door je amandelen en stop je de bananen voor vier uur in de vriezer en jouw gezonde snack is klaar!

Chocolate Chip Cookie Dough Balls

51 calorieën per bal

Chocolate Chip Cookie Dough Balls fem fem

Foto: ThitareeSarmkasat via Istock

Wat heb je nodig?

  • 250 gram rauwe amandelen
  • 250 gouden rozijnen
  • 60 gram fijne havermout
  • 45 gram pure chocolade

Bereiding

Doe de noten, rozijnen en havermout in een keukenmachine en zorg ervoor dat het heel fijn wordt gemaakt. Stop daarna het “deeg” in een schaal of kom en laat het even afkoelen in de vriezer voor 20 tot 30 minuten. Wanneer de tijd voorbij is haal je het deeg uit de vriezer en laat je het vervolgens nog 15 minuten afkoelen, het moet kneedbaar zijn. Maak zo’n 30 balletjes van het deeg en daarna zijn ze zijn klaar om te eten!

Wortel Chips

79 calorieën per portie (147,1 gram)

wortel chips fem fem

foto: Sarsmis via Istock

Wat heb je nodig?

  • 2 Winterwortels
  • 2,5 milliliter olijfolie/ gesmolten kokosolie
  • 0,6 milliliter zeezout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden en was en schil de winterwortels. Snijd vervolgens de wortel diagonaal in dunne stukken om zo ovale stukken te maken. Wanneer ze te dik zijn worden ze namelijk zacht, in plaats van knapperig. Leg daarna alle ovale stukjes wortel op een bakplaat met bakpapier en bestrooi ze met olijfolie en zeezout. Bak de wortelchips voor 15 tot 20 minuten, maar let op ze kunnen snel aanbraden.

DIY gedroogde mango

67 calorieën per portie (103,5 gram)

DIY gedroogde mango fem fem

Foto: pondpony via Istock

Wat heb je nodig?

  • 2 rijpe mango’s

Bereiding

Verwarm de oven zo laag mogelijk. Leg bakpapier op de ovenplaat en daarover een silicone mat. Verwijder de schil van de mango’s, snijd ze in dunne plakjes en leg ze op de silicone mat. Bak de mango’s 2 tot 3 uur en draai ze om het halfuur om, totdat ze droog zijn.

Lees ook:

Waarom we ’s avonds ons gezonde eetpatroon doorbreken