Speciaal voor jullie gaan wij regelmatig op speeddate met de knapste mannen van het land. Wij onderwerpen hen daarbij aan 5 vragen over hun leven, denkwijze en visie op vrouwen. Deze week: Frank van de Brug.

Frank van de Brug is 31 jaar oud en co-founder en eigenaar van Colourful Rebel. Frank woont in Amsterdam en is de jongste helft van een, hele knappe, 1-eiige tweeling. Je herkent Frank aan de wijnvlek tussen zijn ogen. Kleine inside fact: de man baalt van zijn, in eigen woorden, konijnen tandjes. Zo heeft blijkbaar toch iedereen iets om over te balen. Ondanks dat Frank het heel druk heeft met zijn succesvolle blog, kledingmerk, eigen winkel en grote Instagram account vond hij de tijd om met ons op date te gaan. Lucky us. We zijn dan ook zeker de beroerdste niet en delen dit graag met jullie.

Frank, een man als jij hoeft zich niet druk te maken over de vraag of hij iemand kan vinden om zijn diner mee te delen. Maar als je iemand mocht kiezen over de hele wereld met wie je een keer zou mogen eten, wie zou dat dan zijn?

Een goed diner heeft meerdere gangen dus bij het aperitif schuif ik graag aan bij Eric Bijlsma. De man heeft Scotch & Soda groot gemaakt en helpt nu met het succes van Love Stories Intimates. Ik denk dat ik veel kan leren van zijn zakelijk inzicht, zijn kennis en ervaring. Het lijkt mij in ieder geval heel interessant om te praten over Colourful Rebel met iemand zoals hij. Het volgende gerecht zou ik willen delen met Elon Musk: om te luisteren wat hij allemaal te vertellen heeft en wat zijn plannen zijn. Door de dingen die hij doet gaat er veel veranderen in hoe wij met energie, ruimtevaart en vervoer omgaan. Het hoofdgerecht lijkt mij vet om te delen met Bruce Springsteen: in mijn ogen de beste artiest aller tijden. Bruce is in de 60 en geeft zonder blikken of blozen een liveshow van 4 uur alsof hij 18 jaar oud is. Ik heb hem nu twee keer live gezien samen met mijn vader en dat was onvergetelijk! Het nagerecht zou ik willen eten met mijn opa van mijn vaders kant. Hij is overleden toen ik jong was dus ik heb hem niet echt gekend en ik herinner me daar weinig van. Ik zou hem graag willen vertellen wat ik heb gedaan in de tussentijd, hem het nieuwe kantoor laten zien, meenemen naar onze winkel en later lekker biertjes met hem drinken op een terras en luisteren naar al zijn verhalen en naar de meiden loeren.

Dat klinkt als een super inspirerend etentje. Als je dan mocht kiezen waar je de volgende ochtend wakker zou mogen worden, waar zou dat dan zijn?

Ik ben verliefd op Kaapstad. Het is lastig uitleggen hoe fijn het daar is: de sfeer, de mensen, de natuur die continue om je heen is, wijn proeven, het is echt een paradijs. Maar ik ben er nu drie keer geweest en het ligt dan wel een beetje voor de hand. Er zijn zoveel plekken die ik nog wil zien maar Antarctica lijkt me heel tof. Ik vind het leuk om op plekken te komen die erg verschillen van waar wij vandaan komen. Zo lijkt lopen op de maan of in de toekomst zelfs op Mars me waanzinnig.

“Ik stel me dat voor alsof je na 9 maanden uit een donkere wildwaterbaan komt”

Zo te horen reis je dus veel. Je leven lijkt de laatste jaren sowieso een aaneenschakeling van toffe dingen te zijn. Welke dag uit je leven zou je opnieuw willen beleven?

Mijn ontmaagding natuurlijk. Dat was één groot gestuntel. Nu weet mijn moeder en de rest van de familie dat ook meteen. Maar dat had wel wat spannender en romantischer gekund. En hoe vet zou het zijn als je je geboorte bewust meemaakt. Ik stel me dat voor alsof je na 9 maanden uit een donkere wildwaterbaan komt, je weet niet wat onder of boven is en ineens is daar dan een veel te fel licht en staat er publiek te applaudisseren. Dat kan toch alleen maar vet zijn? Ik heb denk ik toch stiekem een trauma opgelopen van die tweede plek bij mijn geboorte. Ik denk dat ik hierdoor ook heel competitief ben en niet tegen mijn verlies kan.

Je hebt inmiddels een hard groeiend kledingmerk, een blog, én een eigen winkel. Waar droom jij nog over als het op je carrière aankomt?

Dat is lastig: er is al zoveel uitgekomen. Drie jaar geleden had ik nooit durven dromen dat we hier vandaag zouden zijn. Ik weet nog als de dag van gister dat ik achter de bar werkte en ‘s middags met Bas op zijn kamer aan het bouwen van de website was en aan een webshop werkte. Nu drie jaar verder hebben we inderdaad een eigen winkel in het centrum van Amsterdam, een webshop die loopt als een trein en richting de 200 verkooppunten in Europa. Wat er nog te wensen is behalve world domination? Ik zou graag willen dat mijn ouders eerder met pensioen gaan en kunnen genieten in Kaapstad van het lekkere weer en het goede leven. Ik help sowieso graag mensen die het minder goed hebben dan wij door bijvoorbeeld microkredieten te verschaffen. Van de week hielp ik een vrouw in Cambodja die $500 nodig had om fatsoenlijke sanitaire voorzieningen te kunnen regelen voor haar huis en 8 kinderen die vaak ziek waren door de slechte omstandigheden. Het verschil dat je daarmee maakt voor die mensen is niet in geld uit te drukken en dat is zoveel belangrijker dan nog een winkel openen. Ik wil mij ook altijd blijven beseffen dat het niet normaal is wat er de afgelopen drie jaar is gebeurd, de dingen die we kunnen doen en de waanzinnige plekken die we elke keer weer kunnen bezoeken. Het voelt nog steeds een beetje gek als ik iemand zie lopen met een product van ons. Diegene heeft dus hard gewerkt en toen besloten naar onze winkel te gaan en iets van ons te kopen. Dat vind ik nog steeds gek en ik kan er echt van genieten als ik iemand de winkel uit zie lopen met een grote glimlach.

Bij een man met dromen als die van jou hoort ook een vrouw. Welke karaktereigenschappen moet een vrouw volgens jou zeker hebben?

Humor is de nummer 1, 2 en 3! Zonder humor wordt het een hele lang rit tot het bejaardentehuis. Uiteindelijk word je allebei lelijk, heeft ze geen mooie tieten meer of een bolle kont. Alles wat je dan hebt is mooie herinneringen. Dan is er niks mooiers dan samen dat tehuis op stelten zetten, elkaar aankijken en al weten wat je bedoelt en in de lach schieten. Ik denk dat het komt doordat ik ouder word maar je begint steeds beter te begrijpen waar je ouders het vroeger altijd over hadden. Later als je groot bent zul je het begrijpen zeiden mijn ouders altijd. Die van mij zijn nog steeds getrouwd. Dat is zeldzaam in deze tijden denk ik en ze zijn een heel groot voorbeeld voor mij.

Voor meer Frank op je tijdlijn moet je hier zijn en als je nieuwsgierig bent geworden naar Colourful Rebel, check hun leuke spulletjes dan hier.