We studeren en werken allemaal hard. Het wordt ons met de paplepel ingegooid om dit te doen om op die manier succes en geluk af te dwingen. Wij leven dan ook bij de gedachte dat we gelukkiger worden zodra we successen behalen. Echter is dit volgens Emma Seppala, wetenschapper aan de Stanford Universiteit niet helemaal waar: je kan volgens haar enkel succesvol zijn als je eerst het geluk in je leven vindt. Dit zijn zeven dingen die je moet doen om succes en geluk af te dwingen.

1. Leef en werk in het hier en nu

Focus je op de taken waar je op dit moment mee bezig bent. Dit zorgt dat je productiever wordt. Blijf dus niet hangen in de dingen die je vroeger hebt gedaan. Natuurlijk mag je dromen over de toekomst maar blijf gefocust om op die manier je dromen te behalen.

2. Toon veerkracht

Ga niet bij de pakken neerzitten wanneer het iets minder gaat. Toon veerkracht om tegenslagen te kunnen weerstaan. Het leven is immers vallen en opstaan en daar kun je alleen mee omgaan wanneer je daar zelf flexibel mee omgaat.

3. Probeer niet alles in één keer te willen doen

Probeer je krachten te verdelen over de dag door rustig te blijven. Op deze manier bewaar jij je kostbare energie juist voor momenten waarop je dit heel goed zou kunnen gebruiken. Bedenk in de ochtend al hoe je dag er ongeveer uit gaat zien en verdeel op basis daarvan je energie.

4. Geef jezelf rust

Het is niet erg om af en toe te ontspannen. Maak bijvoorbeeld vaker een wandeling of lees een fijn boek. Ook een lange douche of een telefoongesprek met je beste vriendin kan wonderen doen. Je zult hierdoor creatiever en innovatiever worden en je zult eerder tot fantastische ideeën komen.

5. Zorg goed voor jezelf

Wees niet te streng voor jezelf. Je ontwikkelt jezelf door van je fouten te leren. Zorg er daarnaast voor dat je gezond eet en voldoende in beweging bent, of dit nu is door flink te sporten of door elke dag een kleine wandeling te maken.

6. Treed buiten je comfort zone

Je denkt dat je enkel in een paar dingen goed bent. Je speelt alles op safe en neemt minder risico. Treed daarom eens buiten je comfort zone en neem risico. Je hersenen zijn gemaakt om nieuwe dingen te leren en door buiten die zone te treden verkrijg jij nieuwe skills en doe je nieuwe ervaringen op die jou dichter bij je doelen brengen. Het nastreven van succes en geluk is dan een stuk eenvoudiger.

 7. Wees aardig tegen anderen

Wees aardig en toon interesse in anderen. Wanneer je dit op werk doet, zul je geliefd worden bij je collega’s en  zo ook je baas. Sowieso zijn de aardigste mensen het sterkst.