Al eerder schreven we over sushi donutsSUSHISAMBA in Amsterdam en verschillende sushi items. Vandaag hebben weer een heerlijk artikel over sushi, een recept voor sushi bonbons. Heel makkelijk te maken en om je vinger bij af te likken.

sushi bonbons fem fem

Wat heb je nodig?

  • 300 gram sushirijst
  • 500 ml water
  • 1 theelepel zout
  • 75 ml rijstazijn
  • kwart komkommer
  • 175 gram zalm
  • 10 gram nori snack
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 2 theelepels wasabi
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 bakje tuinkers

Hoe maak je sushi bonbons?

Spoel de sushirijst af onder stromend koud water tot dat het water niet meer troebel is. Wanneer het water helder is laat je de rijst voor ongeveer een half uurtje in een bak met koud water staan. Laat vervolgens de rijst goed uitlekken en breng het water (waar de rijst inzat) met zout aan de kook. Wanneer het water kookt laat je het nog voor tien minuten op laag vuur staan. Vervolgens leg je de gekookte rijst in een lage schaal en roer je de rijstazijn er doorheen. Wanneer de rijst afkoelt op kamertemperatuur kun je ondertussen vergaan met het snijden van de producten.

Snijd de komkommer inclusief schil in rechthoekjes van 3 bij 1 centimeter en een dikte van 0,5 centimeter. Knip vervolgens de tuinkers zover mogelijk af en snijd de zalm in dunne plakjes. Ook kun je de velletjes nori in de breedte knippen in zes gelijke stukken.

Leg vervolgens een stukje vershoudfolie op het aanrecht waarop je overlappend een stukjes zalm, nori, komkommer en een paar blaadjes tuinkers legt. Bestrooi dit allen met een beetje sesamzaad en schep er een eetlepel rijst op. Trek vervolgens het folie heel strak omheen zodat het een balletje wordt. Draai de vershoudfolie dicht zoals je dat bij een toffee zou doen en doe dit vervolgens bij alle balletjes. Wanneer alle sushi bonbons klaar zijn is het tijd om de wasabi mayonaise te maken. Mix hiervoor de mayonaise met de wasabi en serveer dit samen met de sushi bonbons. Om de bonbons helemaal af te maken kun je er nog voor kiezen om ze net zoals op de foto een prachtige topping te geven, zodat het ook een lust wordt voor het oog.

Lees ook:

voedingsproducten die gezond lijken, maar het niet zijn