Regelmatig gaan wij op zoek naar de FEM FEM Favourites: pareltjes in ons land op het gebied van eten, drinken, winkelen en entertainment. Deze keer gingen we lunchen bij MOMO.

Als je de kans krijgt om te gaan lunchen bij een van de meest chique sushi spots van de hoofdstad, zeg je als vrouw natuurlijk nooit nee. Dus ruilden we onze wekelijkse brunch om voor een late lunch en schoven we aan bij MOMO in Amsterdam. Normaliter denk je bij dit restaurant wellicht eerder aan een diner maar stiekem is een lunch zeker net zo’n goed plan. En wij vertellen je graag waarom.

momo-amsterdam-buitenkant-femfem

Lunchen in luxe

MOMO Amsterdam ligt in het hartje van de stad: op steenworp afstand van het Vondelpark en om de hoek van de P.C. Hooftstraat. Eigenlijk wordt alleen door de locatie de lat voor het restaurant al hoog gelegd. Door het feit dat MOMO ook onderdeel is van THE ENTOURAGE GROUP gaat die lat nog net een tandje extra omhoog. Het restaurant niet kunnen vinden is overigens geen optie. Het ligt namelijk op de hoek van de straat en is super goed herkenbaar door de chique luifels aan de buitenkant. Eenmaal binnen wordt deze sfeer dan ook haarfijn doorgezet. Het is geen onwijs hippe tent, ook niet heel klassiek maar het heeft toch net wel dat randje chique. Verwacht in dit restaurant geen mannen met all black outfitjes die hun hoody zelfs aan tafel nog ophouden en vrouwen in nonchalante outfits. Iedereen die bij MOMO gaat eten doet namelijk wel echt even zijn best om er op-en-top uit te zien.

momo-amsterdam-interieur

Uitgebreide kaart

Eenmaal plaatsgenomen bestelden we een heerlijke wijn en kregen we uitleg over de uitgebreide kaart. Deze bestaat uit een aantal vleesgerechten maar de nadruk ligt overduidelijk op de vele visgerechten. We besloten de lunch, op aanraden van de vriendelijke serveerster, te starten me een ceviche van geelvin makreel en twee small plates: coquilles met edameboontjes en kleine biefspiesjes met chimi churi. Heel snel werd al duidelijk dat de hoge verwachtingen zeker werden waargemaakt.

Beef Skewers

Verser dan vers

Toen onze tweede gang, waaronder de MOMO sushi roll en de MOMO ‘sushi-no-sushi’ roll met rode garnaal, op tafel werd gezet werd al snel het volgende duidelijk. Een lunch bij MOMO is om twee redenen een heel goed idee: er heerst ten eerste een echte no-rush sfeer. Ze laten je heerlijk je gang gaan. Ook worden de verschillende rondes die je bestelt niet binnen een mum van tijd op tafel gezet. Zeker in het weekend is dat heerlijk: zo heb je de tijd om bij te komen en kun je op je gemak bijkletsen met je vriendinnetje of genieten van de tijd met je lief. De tweede reden is het feit dat het eten bij MOMO verser dan vers én van het allerhoogste niveau is. De sushi wordt zo goed als naast je tafeltje gerold. De porties zijn niet te klein en niet te groot. Er valt van alles te proberen en de meeste gerechten zijn licht verteerbaar zodat je je ook niet de rest van de dag naar voelt vanwege je uitgebreide lunch.

MOMOstyletacos

Mascarpone verrassing

Na tweede gang besloten we de fijne middag af te sluiten met een dessert van mascarpone met daarin een verrassing van passievrucht en koffie toe. Voor we het wisten waren er 3 uren voorbijgevlogen, hadden we elkaar weer heel wat verteld en was MOMO een van onze favoriete nieuwe lunchspots geworden.

Benieuwd geworden naar MOMO? Een tafeltje reserveren doe je hier.