Bij de stijgende temperaturen hoort natuurlijk ook een goede barbecue sessie. Vaak kun je door al het vlees en vis de barbecue niet eens meer zien. Wil jij een beetje origineel zijn, ga dan voor een vegan barbecue recept. Het is ook nog eens lekker én gezond, je wil natuurlijk ook een beetje lief zijn voor je lichaam. Wij geven je een paar makkelijke en lekkere vegan recepten voor bij de barbecue.

Maïskolven

  • 2 maïskolven
  • Kokosolie
  • Halve limoen
  • Zout en peper

Kook de rauwe maiskolven een kwartiertje in een pannetje op hoog vuur. Snij deze in drie stukken. Smeer ze in met een beetje kokosolie en leg ze op de bbq totdat ze een beetje bruin worden. Draai de kolfjes om zodat ze aan alle kanten even bruin worden. Knijp de limoen uit over de maiskolven en doe er wat peper en zout overheen. Je kunt zelf nog andere kruiden toevoegen die je lekker vindt, zoals chilipoeder, koriander of verse dille. Eet smakelijk!

Grilled-Corn-BBQ-FEMFEM

Foto via Epicurious.com

Rode kool ‘steak’

  • 1 rode kool
  • 2 eetlepels gesneden verse rozemarijn
  • 120 ml worcestersaus
  • 4 eetlepels balsamico azijn
  • 6 knoflook teentjes, gekneusd
  • 4 eetlepels bruine suiker

Snij de rode kool in plakken van ongeveer 1 cm. Maak een marinade van de worcestersaus, balsamico azijn, verse rozemarijn, bruine suiker en knoflook teentjes. Leg de plakken rode kool in de marinade en laat het een uurtje intrekken. Leg ze daarna op de barbecue tot ze bruin worden. Draai voorzichtig om. Als allebei de kanten bruin zijn kun je ze serveren.

Foto via Jessiskitchen.com

Romige sinaasappel-framboos ijsjes

  • 150 g vers geperste sinaasappelsap
  • 150 g frambozen
  • 150 g gewone soja yoghurt
  • 1 eetlepel vanille
  • 1 eetlepel agave siroop

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een blender totdat alles goed gemixt is en er een gladde smoothie ontstaat. Giet het in een ijsvormpje en stop het een paar uur in de vriezer. Geniet!

framboos-sinaasappel-ijsje-FEMFEM

Foto via peta.org

Lekkere bbq recepten voor vegan burgers