Het is het beste om binnen 1 – 1,5 uur na het sporten de glycogeen en eiwitvoorraad in je lichaam aan te vullen voor een optimaal herstel van je spieren. De maaltijd die je nuttigt dient koolhydraat- en eiwitrijk te zijn, omdat je tijdens het sporten koolhydraten en eiwitten verbrandt.

Eiwitrepen

Een goed alternatief zou een eiwitreep kunnen zijn. Eiwitrepen zijn niet alleen lekker maar ook handig om mee te nemen. Daarnaast leveren ze veel energie. Het nadeel is alleen dat er heel veel verschillende eiwitrepen op de markt te verkrijgen zijn. Veel van deze eiwitrepen bevatten veel geraffineerde suikers. Daarom hebben wij een gezonder receptje voor een protein powerbar bedacht. De vegan protein powerbar is ideaal geschikt om na het sporten te eten. Deze reep bevat 3 verschillende noten, en zoals jullie misschien wel weten, zijn noten rijk aan eiwitten en onverzadigde vetten. Met name de walnoten bevatten omega 3 vetzuren, die essentieel zijn voor ons lichaam. Deze vetzuren helpen het ‘slechte cholesterol’ te verlagen. Deze proteinbar is tegelijkertijd dus ook een powerbar, vanwege al zijn speciale functies.

Ingrediënten voor ongeveer 10 vegan protein powerbars

  • 120 gram cashewnoten
  • 60 gram walnoten
  • 60 gram amandelen
  • 180 gram dadels
  • 30 gram cacaopoeder
  • 3 el kokosolie

vegan-protein-bar-femfem

Bereiding:

Pak een cakevorm en leg hierin een velletje bakpapier. Hak de cashewnoten, walnoten en amandelen in een keukenmachine totdat er een fijne en gladde massa ontstaat. Doe vervolgens de dadels in de keukenmachine en maal de dadels fijn tot een dadelpuree. Voeg eventueel een klein beetje water toe zodat het malen wat beter gaat. Op een gegeven moment ontstaat er een soort deegbal.
Meng vervolgens de cacao en kokosolie door het mengsel heen. Schenk het dadelnoten mengsel in de cakevorm. Zet de cakevorm gedurende 30 minuten in de koelkast zodat deze goed hard wordt. Til vervolgens het dadelnoten mengsel uit de vorm op een plank. Snijd het in repen.

Eet smakelijk!