Je kent het misschien wel: jijzelf of een van je vrienden is vegetariër en je zoekt de leukste vegetarische restaurants op. Natuurlijk bieden veel plekken tegenwoordig een vegetarische optie op de menukaart aan. Maar de “gewone” restaurants laten nog wel eens aan de wens en inspiratie over. Lees: de alom bekende vegaburger, het linzensoepje of een saaie salade. Daarom zochten wij voor jou de allerleukste écht vegetarische hotspots in Nederland op waar je uit veel meer kan kiezen dan dat.

BROEI, Utrecht

Restaurant BROEI ligt aan de mooie Oosterkade in Utrecht, vlakbij het Ledig Erf. Van binnen ziet het er enorm gezellig uit met veel losse tafeltjes, banken en een grote werktafel. De menukaart is helemaal vegetarisch en je bestelt er tijdens de lunch bijvoorbeeld een  Frittata of huisgemaakt zuurdesembrood met geitenkaas. Check hier de website.

Fotografie interieur BROEI 2016-49

Spirit, Rotterdam

Vegetarische buffetliefhebbers opgelet! Bij Spirit op de Mariniersweg mag je zelf je eten opscheppen van het buffet, van ontbijt, lunch tot diner. Alle gerechten zijn biologisch en vegetarisch. Naast het buffet kun je bij deze vega hotspot ook genieten van een koffietje of sapje met een lekker stuk taart. Bij het afrekenen van je gerecht betaal je voor wat je opschept wat wordt berekend per gram. Handig en eerlijk. Check hier de website.

spirit-rotterdam-vegetarisch-FEMFEM

Meatless District, Amsterdam

Geïnspireerd op de Meatpacking District in New York lunch je bij Meatless District op de Bilderdijkstraat in een mooie industriële ruimte. In dit vegetarische restaurant is een maaltijdsalade ook echt een maaltijd, uiteraard zonder vlees of zuivel. Probeer eens een kroket van de vegetarische slager of een tosti banaan met chocoladepasta en pindakaas. Ook bijzonder is de rainbow salad met quinoa, spinazie, broccoli, zoete aardappel, avocado en tomaat. Check de website hier.

Meatless-district-amsterdam-vegetarische-FEMFEM

Anat, Groningen

Ook in het noorden van het land kun je goed vegetarisch eten. Zo ook bij Anat, met een veganistische, biologische en suikervrije menukaart. Het restaurant zit verscholen in een oud woonhuis op de Verlengde Grachtstraat, compleet bemeubeld met tweedehands tafels en stoelen. Dat maakt het interieur gezellig en knus. Bij Anat hebben ze verrassende slowjuices, salades, speltwraps, groentepasta’s en soepen. Check hier de website.

Anat-vegetarisch-groningen-FEMFEM

Baklust, Den Haag

Lunchen bij Baklust in Den Haag doe je aan kleine houten tafeltjes in een sfeervolle ruimte met een open keuken en een houten bar. In dit vegetarische restaurant kun je terecht voor een granenkoffie met sojamelk, cheesecake of een stevig broodje met verrassende combinaties. Ook lekker zijn de vegetarische empanada’s, quiches en tosti’s. Ook veganisten kunnen bij dit tentje op de Veenkade hun hart ophalen met een ruime keuze op de menukaart. Check hier de website.

Baklust-denhaag-vegetarische-restaurants-femfem

De waarheid over veganistisch eten lees je hier.