Je krijgt maar een kans om een eerste indruk te maken, dus wil je dat deze goed is. Toch is de kans aanwezig dat je hierbij nog wat fouten maakt en uiteindelijk een verkeerde indruk achterlaat. En dat is natuurlijk het laatste wat je wil. De volgende dingen kun je maar beter voorkomen bij het maken van een eerste indruk.

Beautiful woman texting on the street

Te veel over jezelf praten

Vaak wil je jezelf van je beste kant laten zien en ben je al gauw geneigd om veel over jezelf te praten. Daar is natuurlijk niets mis mee, want het is belangrijk dat je dingen over jezelf zegt. Het is alleen niet de bedoeling dat het hele gesprek om jou draait. Probeer ook interesse in de ander te tonen.

Niet genoeg over jezelf praten

Dit klinkt behoorlijk tegenstrijdig, maar het is toch iets waar je voor moet oppassen. Wanneer de ander het gesprek gaat leiden en jou vragen stelt die je met hooguit een woord beantwoord, zal de ander gauw afhaken. Probeer hier dus een balans in te vinden, hoe lastig het soms ook kan zijn.

Voornamelijk lopen klagen

We hebben altijd wel wat te klagen. Zeker bij het ontmoeten van een nieuw persoon lijkt dit een makkelijke manier om raakvlakken te vinden. Toch gaan mensen zich hier heel erg aan storen. Probeer de drang om te klagen dus te weerstaan en blijf vooral positief. Vaak leidt dit tot een veel beter gesprek en uiteindelijk een betere reputatie.

Te persoonlijk worden

Om niet te formeel te blijven, ben je al gauw geneigd wat persoonlijke details te delen. Dat is in sommige gevallen zeker goed, maar overdrijf hier niet in. Probeer namelijk niet te gauw te persoonlijk te worden. Zo kun je gerust over je favoriete film of vakantiebestemming beginnen om een positieve band te ontwikkelen, maar deel niet meteen verhalen over je verbroken relaties.

Lees hier welke lichaamshoudingen een eerste goede indruk achterlaten.