Deze couscoussalade is perfect om te maken voor een zwoele zomeravond. je kunt gerust een paar vrienden uitnodigen om te komen eten want je kunt in een keer een hele bak maken. Het is zo gemaakt, je hebt er niet al te veel ingrediƫnten voor nodig en daarbij is deze salade een echte aanrader. Hij smaakt super fris door de limoen en alle verse kruiden. De rauwe uitjes en granaatappelpitjes geven de salade een lekkere bite. Je kunt hem zo serveren of falafel erbij serveren. Mix even een lekkere sangria in elkaar en je avond is compleet.

couscoussalade-recept-foto-FEMFEM

Ingrediƫnten

  • 250 gram couscous
  • 500 ml water
  • 2 el honing
  • 50 gram boter
  • 2 limoenen, schil geraspt en de sap uitgeknepen
  • 1 groenten bouillonblokje
  • 2 sjalotjes
  • 15 gr verse koriander
  • 15 gr verse munt
  • 15 gr verse peterselie
  • 1 granaatappel, pitjes eruit gehaald
  • 2 el olijfolie
  • peper en zeezout naar smaak

Instructies couscoussalade

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe het water in een sauspan en breng het tegen het kookpunt aan. Los het bouillonblokje in het water op, smelt de boter in het water, roer de limoenrasp en de honing erdoorheen en blijf verwarmen op laag vuur zodat het net niet kookt. Doe de couscous in een ingevette ovenschaal. Giet het kruidenwater uit het pannetje over de couscous en bedek de schaal met aluminiumfolie. Zet de schaal ongeveer 15 minuten in de oven.

Ondertussen snij je de koriander, munt en peterselie fijn. Snij de sjalotjes klein. Haal de couscous uit de oven en schep het om met de olijfolie, limoensap, koriander, munt, peterselie en sjalotjes. Voeg peper en zeezout naar smaak toe. Als laatst strooi je de granaatappelpitjes over de couscous heen. Genieten maar!

Lees ook:

Uit de oven of van de bbq: zo maak je de lekkerste vegan burgers