Of je nu met je voeten in het zand op een zonovergoten bestemming vertoeft of in je eigen achtertuin zit: een ijskoud glas rosé maakt iedere zomerdag net een stukje beter. Er zijn tig soorten rosé op de markt en dat maakt het soms behoorlijk lastig om een keuze te maken, want je wil immers wel een lekker flesje binnenhalen. Vind jij het maar lastig om de juiste rosé te kiezen? We got you covered. 

rosé

Chats Gris rosé

La Nuit Tous Les Chats Sont Gris – in de volksmond ook wel Chats Gris rosé – is een fruitige rosé afkomstig van de selectie Terroirs de grande qualité dat zich bevindt in het zuiden van Frankrijk. Wat ons betreft is dit een wijntje dat absoluut niet in je koelkast mag ontbreken. Waarom we zeker weten dat dit jouw favo zomerdrankje gaat worden? Wij leggen het aan je uit.

1. De smaak

Uiteraard beginnen we bij de smaak van deze rose, want eh… dat is nu eenmaal het belangrijkste right? De Chats Gris is een fruitige rosé van de beste kwaliteit uit de Pays du Gard, aan de poort van de Provençe. In de neus is deze rosé complex en intens met tonen van witte perzik en citrusvruchten. Neem je een slok, dan is de rosé fris en zacht in de mond met citroenachtige tonen. Extra goed om te weten: de Chats Gris is heerlijk bij mediterrane gerechten, als aperitief of op zichzelf. Kortom: dit wijntje kan altijd.

2. Puur vakmanschap

De Chats Gris rosé wordt met liefde, vakmanschap en ervaring gemaakt door het wijnhuis Cellier des Chartreux. De wijngaarden van dit wijnhuis zijn gelegen aan de poort van de Provençe. Het wijnhuis produceert zo’n achtendertig verschillende soorten wijn per jaar, waarvan de Chats Gris de jongste creatie is en zeven jaar geleden is ontstaan in Frankrijk. Het is echter wel het pareltje van de collectie, aangezien deze rosé steeds populairder wordt. En wij snappen dat maar al te goed.

rosé

3. De naam

La Nuit Tous Les Chats Sont Gris: als je geen Frans spreekt dan zegt dit je waarschijnlijk niet veel. Zonde, want achter deze naam schuilt een goed verhaal. De letterlijke vertaling is: in de nacht zijn alle katten grijs. En daarmee bedoelen de wijnmakers dat het niet gaat om wie je bent, waar je vandaan komt of wat je doet, maar om het moment waarbij genoten moet worden van elkaar, de omgeving en een goed glas rosé wijn.

4. Verschillende formaten

Of je nu alleen, samen met je lover of met je hele vriendengroep aan deze rosé wil nippen: er is voor ieder gezelschap het juiste formaat. De Chats Gris rosé is beschikbaar in een fles van 750 milliliter, 1,5 liter, 3 liter en 6 liter. Daar kun je dus heel wat glazen mee vullen. We like.

Chats Gris rosé

5. Populair op Ibiza

Deze rosé valt ook in andere landen goed in de smaak. Sinds 2020 wordt de wijn naar Nederland, Spanje en China geïmporteerd. Op het zonovergoten Ibiza valt de wijn zó goed in de smaak dat dagelijks de koelkasten van de meest luxe plezierjachten worden gevuld met ijskoude flessen Chats Gris. Logisch, want waar smaakt een ijskoud glas rosé nou beter dan op het prachtige Ibiza?

Dorstig geworden? Via deze link vind je het gehele aanbod van Chats Gris. Santé!