Van muziek luisteren tot podcastafleveringen verslinden: we hebben een groot gedeelte van de dag oordopjes in. Ben jij iemand die sport, werkt, fietst, wandelt en op de bank ligt met draadloze oordopjes in? Dan is het belangrijk dat je een paar uitzoekt dat bij je past. Om je een handje te helpen, selecteren wij per categorie de beste oordopjes van 2023 voor je.

bowers & wilkins pi7 s2

1. Voor de muziekliefhebber

Luister je heel veel muziek? Dan is goede kwaliteit belangrijk. De Pi7 S2 van Bowers & Wilkins zijn wat ons betreft de beste keuze in deze categorie. Deze earphones zijn voorzien van kleine, maar krachtige tweeweg-drivers. Dat wil zeggen: je hoort muziek en geluiden in films zoals de maker het bedoeld heeft. Een rijk, meeslepend geluid met een diepe en krachtige bass. Naast de luxe uitstraling is er ook aan het comfort gedacht. De oordopjes zijn met een gewicht van 7 gram per oordopje écht heel licht en comfortabel in je oren.

Dankzij de aanraakgevoelige bedieningselementen op de earphones kan je met gemak muziek afspelen, overslaan én pauzeren, telefoontjes opnemen of een spraakassistent oproepen. Enne, wil je even goed focussen? Dan kan dat dankzij de actieve ruisonderdrukking. Extra fijn: over een lege batterij hoef je niet te stressen, zo is de batterijduur (in noise cancellation) maar liefst vijf uur en biedt een volgeladen oplaadcase 21 uur extra. Je kan deze earphones dus écht de hele dag inhouden.

2. Voor de liefhebber van kleur

De Samsung Galaxy Buds 2 Pro zijn de perfecte oortjes voor liefhebbers van een funky kleurtje. Deze oortjes gaan vooral heel goed samen met Samsung-apparaten, maar zijn overall natuurlijk met iedere bluetooth verbinding te koppelen. Deze oortjes zijn niet alleen een eyecatcher, ook de geluidskwaliteit is echt enorm goed.

Naast high-res audio beschikken deze oortjes ook over noise-cancelling, stemdetectie, aanpasbare bediening op het oor én kunnen ze goed tegen water. En dat is handig wanneer je in Nederland regelmatig door een plensbui fietst. Dat doe je dan wel weer in stijl, want hallo, kunnen we het even over dit heerlijke lila-kleurtje hebben?

3. Voor de Apple-liefhebber

Ben je één van die koppige Apple-liefhebbers en wil je trouw aan je favoriete merk blijven? Dan zijn de Apple AirPods 3 op dit moment de beste keuze. Dankzij de H1-chip van Apple verbind je de AirPods binnen enkele seconden met al je Apple apparaten. Het geluid van deze oordopjes is to die for, door Spatial Audio komt het geluid vanuit iedere hoek, waardoor het lijkt alsof je midden in je film of serie zit.

De muziek wordt automatisch afgestemd op de vorm van je oor, waardoor je ieder detail in elk nummer hoort. Wat deze oortjes extra goed maakt? Het lange luisterplezier. Met volle oordopjes geniet je tot zes uur van je favo muziek. Stop je ze in de draadloze case, dan heb je in totaal 24 uur luistertijd. En daar komt nog bij: deze draadloze case is ook nog eens draadloos oplaadbaar.

4. Voor de sportliefhebber

Ren jij regelmatig een rondje door de natuur? Of sta je wekelijks te zweten in de gym? Dan zijn de Bose QuietComfort Earbuds voor jou gemaakt. Deze zweet- en weerbestendige oordopjes blijven dankzij de StayHear Max-tips zo ontworpen dat je oren niet meer in aanraking komen met hard plastic, maar met alleen zachte siliconen, zodat je de oordopjes de hele dag comfortabel kunt dragen – en ze dus niet snel uit je oor vallen.

De volumeafhankelijke Active EQ versterkt automatisch de lage en hoge tonen, zodat muziek altijd kraakhelder klinkt. Extra fijn: deze oordopjes beschikken over Active Noise Cancelling, waardoor al het omgevingsgeluid weggefilterd wordt. De oordopjes gaan tot zes uur mee en met een opgeladen oplaadcase laad je de oordopjes nog twee keer op. Is de accu leeg? Met 15 minuutjes opladen gaat je accu weer twee uur mee.

5. Budget keuze

Wil je goede oordopjes, maar niet heel diep in de buidel tasten? Dan zijn de JBL Wave 300TWS True Wireless Earbuds een goede optie. Deze oordopjes kosten nog geen €50, maar geven je toch 26 uur lang een krachtig en diep geluid. Je beheert de audio en telefoongesprekken gemakkelijk via de aanraakregelaars op de earbuds. Dankzij de driver van 12 mm levert JBL een diepe bass, zodat je die keiharde technonummertjes of Beyonce-afspeellijst niet alleen hoort, maar ook voelt.

Over het draagcomfort hoef je je ook geen zorgen te maken, want dankzij de ergonomische pasvorm blijven de oordopjes perfect zitten.