Ons favo weekend staat weer voor de deur: Pride Amsterdam. Behalve de hysterische en gezellige sfeer in onze hoofdstad, is het hoogtepunt van de dag ofcourse de Canal Parade. Enne, deze botenoptocht kan jij dit jaar misschien wel vanaf je eigen brugwachtershuisje bewonderen.

brugwachtershuisje
Bron: Booking.com

Onvergetelijk weekend

Speciaal voor Pride Amsterdam heeft Booking.com dit jaar iets heel bijzonders in petto. Met het zogenoemde Pride Amsterdam Canal ‘SWEET’ Weekend wil de boekingswebsite iets bijzonders bieden aan de liefhebbers van het Pride Weekend. Waarom? Om het voor iedereen makkelijker te maken om de wereld te ervaren, ongeacht van wie ze houden of hoe ze zich identificeren.

Om de Canal Parade in volle glorie te ervaren, heeft Booking.com een fabulous weekend georganiseerd. Tijdens het slotweekend van Pride Amsterdam (van 4 tot 6 augustus) kun je namelijk de Canal Parade vanuit je eigen brugwachtershuisje bewonderen. Dit huisje heet het Amstelschutsluis en bevindt zich midden op de Amstel.

huisje buitenkant
Bron: Booking.com

Heel veel extra’s

Dacht je dat dit alles was, dan zit je er naast. Speciaal voor dit heerlijke weekend is het brughuisje omgetoverd tot een Pride-paradijs. Jij en je +1 (er kunnen namelijk twee gasten in het brugwachtershuisje verblijven) worden per boot met een privé kapitein naar de suite op het water gebracht. Daar word je opgewacht door drag-icoon Envy Peru. Dit is niet alles, want Envy herself zal vervolgens ook een privé make-uptutorial geven. Hallo, Pride-look!

keukentje brugwachterhuisje
Bron: Booking.com

Dit heerlijke lookje wordt vastgelegd in een fotoshoot met Cyriel Jacobs, met de Amstel als achtergrond. Er volgt dan opnieuw een boottochtje met de privékapiteit, die je veilig afzet bij Sofitel Legend The Grand Amsterdam, om te genieten van een expositie en een culinaire ervaring in het restaurant Bridges.

restautrant canal parade
Bron: Booking.com

Na een heerlijke nachtrust in je bijzondere brughuisje, is het tijd voor een ontbijt op bed – met een stunning uitzicht op de grachten. Vervolgens word je naar het VIP-deck aan de overkant gebracht, waar je met exclusieve toegang de beste plek hebt om de kleurrijke Canal Parade te aanschouwen. Love it!

vip deck

Hoe werkt het?

Het Pride Amsterdam Canal ‘SWEET’ Weekend van twee nachten is exclusief beschikbaar voor één paar boekers van vrijdag 4 augustus tot en met zondag 6 augustus 2023 voor een totaalbedrag van slechts €20,23. Het is wel een gevalletje: wie het eerst komt, het eerst maalt. De ervaring is exclusief te boeken op Booking.com vandaag, op 31 juli 2023, om 10:00 uur Nederlandse tijd via deze link.

Travel Proud

Om ervoor te zorgen dat iedereen de wereld moet kunnen ervaren, startte Booking.com in 2021 het Travel Proud-programma. Dit programma is ontworpen om accommodatiepartners van het bedrijf te ondersteunen met gratis inclusieve gastvrijheidstraining. Niet alleen helpt deze training de uitdagingen waar LGBTQ+-reizigers mee worden geconfronteerd te begrijpen, ook helpt het te begrijpen wat er gedaan kan worden om elke gast zich meer welkom te laten voelen, ongeacht waar ze vandaan komen, van wie ze houden of hoe ze zich identificeren.