Nadat er een hele maand regen is gevallen, voelt het bijna alsof de zomer al op zijn eind is. Maar hé, we kunnen je vertellen, dat is niet zo. Er zijn nog een aantal feestjes in aantocht die je – wat ons betreft – echt niet mag missen. Komen ze.

festival lijstje to do augustus september festivals
Bron: @irisamber

1. Mysteryland (25 t/m 27 augustus)

Fun fact: Mysteryland is een van de oudste dancefestivals ter wereld. Dit gigantische festival strijkt, net als de voorgaande jaren, neer op het voormalige Floriadeterrein in Haarlemmermeer. Of je nu fan bent van de dansbare beats van Vunzige Deuntjes, keiharde hardstyle bij de Q-dance stage, uit je dak wil gaan op de technonummers op de mainstage of nieuwe favo artiesten wil ontdekken op de kleinere stages op het terrein: je kunt alle kanten op. Er is voor ieder wat wils – en dat is juist wat Mysteryland zo bijzonder maakt.

Mysteryland vindt van vrijdag 25 augustus tot en met zondag 27 augustus plaats. Je kunt er dus voor kiezen om een heel weekend te gaan (voor de echte die hards) of alleen een zaterdag of zondag te dansen. De headliners? Hardwell, Joris Voorn, Adam Beyer, Warface en nog véél meer grote namen.

2. Onder de Radar Festival (26 augustus)

Tussen oude vliegtuighangars, de verkeerstoren en de kenmerkende radar compleet uit je dak gaan? Op de verlaten militaire vliegbasis in Twente vindt op 26 augustus het festival Onder de Radar plaats. Is deze naam voor jou nog onbekend, dan is het tijd om wakker te worden. Voor dit gigantische festival hebben de organisatoren namen weten te strikken, waar je u tegen zegt. Niemand minder dan Peggy Gou, I Hate Models, KI/KI, 999999999, Cera Khin, De Sluwe Vos, Tjade en nog véél meer grote namen zullen een set op dit abandoned terrein draaien.

Ben je fan van techno? Dan ben je op dit festival met maar liefst vijf stages wel even zoet. Geloof ons: hier wil je bij zijn.

3. ZeeZout Festival (2 september)

Op zaterdag 2 september vindt er in de Tuinen van West in Amsterdam een héél gezellig feestje plaats. ZeeZout Festival heeft hier met maar liefst zes stages heel wat in petto. Laten we een aantal namen voor je opsommen: Lucky Done Gone, SPFDJ, Skin on Skin en Woody’92.

De set die je sowieso niet mag missen? Het laatste uurtje op de Hill-stage, waar Job Jobse en Sedef Adasi een b2b-set zullen draaien. Eén ding is zeker, je kunt ons dan in ieder geval linksvoor vinden. De kaartverkoop van ZeeZout gaat als een malle, dus weer er snel bij, zodat je een van de laatste festivals van deze zomer niet mist.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ZeeZout (@zeezout_nl)

3. Lofi (het hele jaar door)

Niet alleen in de maanden augustus en september, maar eigenlijk het hele jaar door, vind je bij Lofi tig events die je niet wil missen. Een oude GVB-busgarage is hier omgetoverd tot een club waar je los kunt gaan tijdens warehouse raves, maar ook kunt dansen in de buitenlucht.

Even geen zin om te dansen? Je kunt bij Lofi ook regelmatig films kijken, een borrel drinken of evenementen op deze locatie organiseren. Je vindt alles over dit topplekje op de website van Lofi.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lofi (@lofi.amsterdam)

5. TAPT Festival (15 & 16 september)

Voor bierliefhebbers staat er in september TAPT Festival weer op de planning. Op 15 & 16 september is het Rembrandtpark in Amsterdam dé plek om met je vriendinnen te genieten van de verschillende speciaalbiertjes die je hier kunt proeven. Behalve veel verschillende soorten bier, vind je hier ook een groot aanbod met lekkere hapjes én is er ook aan de wijnliefhebbers gedacht. Is je bff geen fan van bier, dan kan dit dus geen reden zijn om dit feestje over te slaan.

Verschillende dj’s zullen tijdens TAPT ervoor zorgen dat er niet alleen gedronken, maar ook gedanst wordt. Kortom: een feestje dat je niet mag missen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TAPT Festival (@tapt_festival)