Het is eindelijk zover; de zoektocht naar het vinden van de perfecte trouwringen gaat van start. Het is niet niets om het belangrijkste sieraad van je leven te vinden. Door alles stress vergeet je zelfs bijna dat dit proces juist bij de magische tijd voor je bruiloft hoort. Als je het goed aanpakt, hoeft het vinden van de perfecte ring geen spanning op te leveren. Met deze tips van trouwexpert Sarah Glasbergen begin je voorbereid aan de zoektocht naar jullie perfecte trouwringen en ben je in no-time in love.

Ga voorbereid naar de juwelier

Het plaatje klinkt romantisch: op een zonnige dag samen naar de juwelier om daar met een glaasje champagne samen naar de eindeloze opties te turen. Echter, de zoektocht naar de perfecte ringen voor jou en je lover begint al veel eerder. Het is namelijk slim om grondig onderzoek te doen voordat jullie een winkel binnenstappen. ‘Wat is je maximale (!) budget?’, ‘Welke kleur?’, ‘Met of zonder diamant?’, ‘Willen jullie gaan voor een eigen design?’, en ga zo maar door.

De juwelier of goudsmid zal jou en je partner allerlei vragen stellen om erachter te komen wat voor jullie de perfecte match is. Sarah geeft een praktische tip: “Omdat het soms lastig is om het beeldend uit te leggen, maak je van tevoren een moodboard. Neem deze mee, zo kan de juwelier jullie het beste helpen. Oh en: slaap er een nachtje (of twee) over voordat je de knoop doorhakt!” Staat genoteerd! 

De zoektocht

Ben je op zoek naar die prachtige, liefde-op-het-eerste-gezicht ring, en is jouw wens dat de ring van je partner hier vervolgens onlosmakelijk mee matcht? Dan kan de zoektocht naar de perfecte aanvullende ring flink tegenvallen. Het is verstandig om eerst een kijkje te nemen op deze pagina over trouwringen om je te laten inspireren. Heb je veel tijd en een flexibel budget, dan valt het wellicht mee en is het de uitdaging meer dan waard. Het is immers een verzegeling van jullie liefde.

Komt de bruiloft al behoorlijk dichtbij en wil je niet uit tijdsdruk boven je budget gaan? Dan kun je het beste kijken naar sets. Veel sets zijn tegenwoordig niet identiek, maar hebben juist subtiele overeenkomsten. Zo kun je zomaar een schitterende set vinden die voor jullie beide aan de persoonlijke voorkeuren voldoet. Kun je geen set vinden, maar heb je wel twee ringen op het oog die kans maken? Je kunt beide, of één van de twee, laten aanpassen zodat ze alsnog het perfecte paar vormen. Zo ben je – net als in het echte leven – verbonden door jullie verschillen. 

Online aankoop

Dat je online vaak goedkoper uit bent, is geen geheim. Toch wil je net als met bruidsjurken en trouwpakken de ring uitproberen, ervaren en om je vinger zien. Alleen zo kom je erachter of het de ring van je dromen is – die je vervolgens een leven lang zal dragen.

Een goede tip is om jullie ringmaten vooraf nauwkeurig op te laten meten door een professional, om de ringen online in de juiste maten te bestellen. Maar let op: elke ring heeft een andere pasvorm. De ringmaat is dus niet doorslaggevend. Wanneer je zeer nauwkeurig wil meten, houd je rekening met de omtrekmaten van de ring. Ga je dus voor een online aankoop, bereid je dan goed voor en let extra goed op het retourbeleid en de betrouwbaarheid van de leveringsservice.