Van de skincare routine van Gigi Hadid tot aan de favo producten van Kendall Jenner: er is zoveel keuze op het gebied van huidverzorging. De één zweert bij een bepaalde cleanser terwijl de ander niet afwijkt van een zes-stappen skincare routine. Leuk en aardig, maar in the end is iedere huid anders. Wij van de FEM FEM redactie zien soms door de bomen het bos niet meer en gingen op onderzoek uit: hoe vind je precies wat je huid nodig heeft?

Meten is weten

Waar de een last heeft van een onzuivere huid, kampt de ander met een droog en trekkerig gevoel in het gezicht. Voor ieder probleem is een oplossing, maar die moet je dan wel zien te vinden.

Aangezien er tig verschillende routines, onderzoeken en producten zijn, is het belangrijk om te beginnen bij de basis. Een gevalletje ‘meten is weten’. En daarvoor ben je bij de hannah Xperience aan het juiste adres. De redactie van FEM FEM onderging deze speciale Xperience en vertelt: waarom is deze behandeling een must voor je huid.

Hoe werkt het precies?

Een hannah huidcoach (die ook bij jou in de buurt zit) trakteert je tijdens deze anderhalf durende Xperience op een effectieve behandeling en persoonlijk productadvies – met huidverbetering als resultaat. Je zal waarschijnlijk denken dat je je eigen huid kent, maar niets is minder waar. De hannah Xperience start met een uitgebreide huidanalyse waarbij een huidcoach je voeding, routines, levensstijl en huid nauwkeurig onder de loep neemt.

Na een uitgebreide vragenlijst te beantwoorden, wordt de conditie van je huid met de hannah Skin Analyzer gemeten. Hiermee kan de hannah huidcoach achterhalen hoe het met het vocht- en vetgehalte en de pH-waarde van je huid gesteld is. Dit is niet voor niets, want aan de hand van deze gegevens kan de behandeling verder voorgezet worden.

huidmeting
De hannah Skin Analyzer meet de waardes van je huid. 

hannah-systeem

Na het meten van de huid, is het tijd voor het zogenoemde hannah-systeem aka een skincare routine die perfect op de behoeftes van jouw huid is samengesteld. De stappen die tijdens het hannah-systeem altijd worden doorlopen zijn: reinigen, peelen, stimuleren, herstellen en beschermen. Extra fijn: bij iedere stap geeft de hannah huidcoach je een uitgebreide uitleg, zodat je precies weet hoe (en waarom) deze producten voor jou goed werken.

Het hannah-systeem

Bindweefselmassage

Het volgende onderdeel van de Xperience is de bindweefselmassage, een methode waarmee de doorbloeding, zuurstoftoevoer, egaliteit, glans en huidconditie intensief wordt verbeterd. Deze massage wordt uitgevoerd in de dieper gelegen huiddelen (het onderhuidse bindweefsel) om je huid te verbeteren. We know, dit klinkt pijnlijk, maar na deze ervaring kunnen we stellen dat dit absoluut niet het geval is. Geen pijnlijke bewegingen, maar juist een ontspannende massage terwijl er een prachtige glow op je gezicht wordt getoverd. Als dat geen win-win situatie is?

De hannah bindweefselmassage stimuleert de huiddoorbloeding, waardoor voedingsstoffen beter opgenomen kunnen worden. Bij een slechte huiddoorbloeding kunnen rimpels, verklevingen of acne ontstaan. Een goede doorbloeding is dus key.

Gun jezelf die glow

Na de bindweefselmassage zal je je niet alleen heel ontspannen voelen, ook is je huid je dankbaar. De glow, het zachte gevoel: we zouden willen dat we iedere dag met zo’n fresh face de deur uit konden stappen. En – jawel – ook daar wordt rekening mee gehouden. Na de uitgebreide behandeling stelt de hannah huidcoach een op maat gemaakte routine voor je af, zodat je de producten ook in je eigen badkamer kunt gebruiken. En da’s fijn, want anno 2022 zien we door de bomen het bos niet meer als het gaat om skincare producten.

Bij thuiskomst is het tijd om alle producten op je skincare shelf uit te stallen en de routine voort te zetten. Van Prepare Potion tot aan Sparkling Spray: de aangemeten routine zit vol met fijne producten. We hoeven je volgens mij niet meer te vertellen dat we héél enthousiast zijn over deze Xperience. Wil je jezelf (of iemand anders) een hannah Xperience cadeau doen? Check dan op hannah.nl waar een gecertificeerde hannah-huidcoach bij jou in de buurt zit.