Als we heel eerlijk mogen zijn, dan gaat er niets boven een Nederlandse romcom – en dan het liefst met een handsome acteur in de hoofdrol. Het wordt hoog tijd om je vriendinnen op te trommelen, want er verschijnt deze zomer een romantische nieuwkomer in de bioscoop.

nederlandse romcom happy single film
Bron: Happy Single

Happy Single

Zit je in een relatie, dan droom je er misschien wel eens van om weer héél even als single door het leven te gaan. Geen verantwoording afleggen, flirten en misschien wel zoenen in de kroeg óf met een wildvreemde in bed belanden. De singles onder ons weten echter wel beter, het leven van een vrijgezel gaat namelijk echt niet altijd over rozen. Enne, in de gloednieuwe bioscoopfilm Happy Single komt dit onderwerp maar al te goed naar voren.

Ben je groot fan van de films Zwaar Verliefd! en Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn, dan ga je van dit liefdesverhaal ook heel blij worden. De film Happy Single is namelijk door dezelfde makers bedacht en heeft een cast waar je u tegen zegt. Zo zien we Juvat Westendorp, Jamie Grant, Manuel Broekman en Barbara Sloesen een rol in de film vertolken.

Mollie de hartenbreker

Happy Single vertelt het verhaal van Mollie, een vrijgezelle dame die maar al te graag mannenharten breekt. Iedere man die in de buurt van Mollie komt, wordt namelijk gewaarschuwd voor haar ijskoude manier van harten breken.

film happy single
Bron: Happy Single

Mollie is een psychologe die gespecialiseerd is in echtscheidingen, waardoor ze nogal eh… negatief tegenover de liefde staat. Blijvertjes, voorbestemd zijn en de term ‘de ware’, daar krijgt Mollie instant de kriebels van. Tot ze in haar plaatselijke kroeg de knappe Otis (gespeeld door Juvat Westendorp) ontmoet. Ze krijgt meer warme gevoelens dan ooit tevoren, maar blijft in haar ijskoude rol. En net wanneer ze dacht dat ze Otis na een wilde avond nooit meer zou zien, blijkt hij haar nieuwe collega te zijn. Aiii…

De collega’s en vrienden van Mollie proberen haar te overtuigen om deze romance een kans te geven, maar kan Mollie dat wel?

Bioscoopavondje plannen

Je hoort het al: dit is een heerlijke film om bij weg te zwijmelen samen met je single vriendinnen. Gelukkig hoeven we daar niet heel lang meer op te wachten, want aan het einde van de zomer verschijnt-ie namelijk al in de bioscoop. Vanaf 21 september kunnen jij je single vriendinnen (of moeder, lover, buurvrouw, broer of wie dan ook) meesleuren naar de bioscoop om deze nieuwkomer te bekijken.

In samenwerking met Dutch Filmworks