Urenlang tafelen, nieuwe gerechten proberen en nippen aan een cocktail: we kunnen dit iedere avond wel doen. Moeten jij en je bff’s echt weer eens bijkletsen? Of wil je een romantische avond met je lover organiseren? Dan wordt het tijd om restaurant NENI eens te proberen.

neni foto restaurant

Restaurant NENI in Amsterdam

Grote kans dat je de naam NENI al eens voorbij hebt zien komen in het buitenland. Dit unieke restaurant, met een bijzonder achtergrondverhaal, zit behalve in Amsterdam ook in Berlijn, Hamburg en München. En dat is uiteraard niet zonder reden. NENI is te danken aan de Molcho-familie. Het begon allemaal met Haya Molcho, geboren in Tel Aviv en is begonnen als thuiskok. Haya had een enorm talent voor koken en werd hierom een boegbeeld voor de lekkerste smaken uit het Midden-Oosten.

Haya begon met het schrijven van kookboeken en opende niet veel later een eigen restaurant met – je raadt het al – de naam NENI. Deze naam staat voor de namen van haar vier zonen, Nuriel, Elior, Nadiv en Ilan. Daarnaast staat NENI ook nog eens voor ‘vrienden en familie’ met daarbij een grote liefde voor het tafelen in balagan stijl, iets wat in het Nederlands eigenlijk sympathieke chaos betekent. En dat is ook wat wij zo heerlijk vinden aan dit concept.

neni restaurant
Bron: NENI

Shared dining concept

In Amsterdam-Zuid vind je één van de NENI-restaurants, deze hotspot bevindt zich in de voormalig Citroen-garage aan het Stadionplein in Amsterdam-Zuid. Vanbinnen waan je jezelf in een warm, sfeervol en vooral stijlvol restaurant. Een plek waar je met veel liefde en plezier de hele avond door wil brengen. Iets wat met het concept van NENI ook heel erg goed vol te houden is, aangezien je hier de keuze hebt uit tig Oost-Mediterrane gerechten die je allemaal kunt delen.

Ben je van plan een avondje te dineren bij NENI, dan kun je à la carte al je favo gerechten uitkiezen, maar je hebt ook de mogelijkheid om één van de Chef’s Menu’s te kiezen. Hierbij kun je kiezen uit het Hafla Menu, een menu waarbij je all out gaat en je een full range aan gerechten kunt verwachten. Kies je voor het Balagan Menu, dan kun je een reis door de smaken van het Midden-Oosten verwachten – verwacht hierbij de sympathieke chaos waar we het eerder over hadden.

NENI restaurant
Bron: NENI

Cocktails in overvloed

Onze favorieten van NENI zijn so-wie-so de hummus met pitabrood, de oven roasted sweet potato, de T-bone lamb (omg, deze mag je niet overslaan!) en simpelweg alle toetjes die NENI in haar aanbod heeft. Geloof ons: alle gerechten van dit concept zijn het proeven – en delen – waard.

We snappen dat je, behalve lekkere hapjes, ook wat te nippen wil hebben. Ook hiervoor heeft NENI tig lekkere wijnen in haar assortiment. Wij raden aan: vraag de obers in het restaurant welke wijnen je het beste bij je gekozen gerechten kunt kiezen.

NENI AMSTERDAM
Bron: NENI

Meer informatie over NENI vind je via deze link.