De tijd van de maand komt er weer aan, en hoewel je deze week het liefst zo snel mogelijk wilt skippen, hoeft het eigenlijk helemaal niet zo onprettig te zijn. Dit zijn 5 redenen waarom het niet vervelend is om ongesteld te zijn!

#1 Je mag jezelf extra verwennen

Als de tijd van de maand weer is aangebroken mag je jezelf heus wel een beetje extra verwennen (lees: op de bank kruipen met een dekentje en een warme kop chocolademelk ;). Wie weet wil jouw bf je wel verzorgen. Dit is dan ook gelijk het moment om over “period stuff” te praten. Volgens een enquete van het Zweedse intieme welzijn merk INTIMINA voelen één derde deel van de mannen zich oncomfortabel wanneer ze het over de menstruatie hebben. Dat betekent dat er werk aan de winkel is!

#2 Je hoeft niet naar de sportschool

Eindelijk heb je een geldig excuus om niet naar de sportschool te hoeven. Tijdens je menstruatie is je lichaam al hard genoeg aan het werk, dus je mag best wel wat extra rust nemen. Het kan zijn dat je wat minder lekker in je vel zit (hallo opgeblazen buik) dus wellicht is het fijn om thuis wat yoga stretches te doen. Take it easy!

#3 Je kunt comfortabel door het leven met de menstruatiecup

De tijd van het rommelen met maandverband en tampons is inmiddels wel voorbij. Dankzij INTIMINA’s Lily Cup menstruatiecup kan je gewoon alles doen wat je wilt: zwemmen, reizen en alle soorten sporten die je je kunt indenken! Deze cup is geschikt voor alle ladies met een lichte tot medium mate van bloedverlies, en zorgt ervoor dat je 8 uur lang zonder doorlek-angst door het leven kan. Daarnaast draag je ook nog je steentje bij aan het milieu omdat de menstruatiecup herbruikbaar is.

Pssst, shop de menstruatiecup nu op de site van INTIMINA.

LCClassic_2 LCClassic_3

#4 Je bent sterker wanneer je bloedt

Hoewel je soms het liefst hebt dat je gewoon nooit meer ongesteld wordt, is het eigenlijk iets onwijs moois! Het merk INTIMINA vertelt dat vrouwen eigenlijk sterker zijn wanneer ze bloeden. En hoewel je menstruatie waarschijnlijk niet je favo periode van de maand is, wil INTIMINA vrouwen op het hart drukken dat het een belangrijk doel heeft.

Simpel gezegd: als je menstrueert zorgt je lichaam ervoor dat overtollig weefsel je lichaam verlaat (wat zich heeft gevormd toen je lichaam zich op de zwangerschap voorbereidde). Of je het nu leuk vindt of niet, de menstruatie is essentieel voor het lichaam van de vrouw. Wij vrouwen zullen het dan ook nooit als een zwakte of obstakel in het bereiken van onze doelen moeten zien!

#5 Je borsten zijn groter

Oke, misschien zit niet iedere vrouw hierop te wachten, dus spreken we hier vanuit de small-breasted vrouwen: voor ons is het wel fijn als we net dat cupje extra hebben! 😉